Începutul anului şcolar, sub semnul întrebării. Profesorii ameninţă cu greva

7

Sindicaliștii din Educației amenință cu proteste la început de an școlar. Aceștia îi cer Guvernului să rezolve problemele cu care se confruntă angajații din învățământ. Reprezentanții sindicatelor se vor întâlni cu premierul Mihai Tudose, pemntru a încerca să soluţioneze problema.Federația Sindicatelor Libere din Învățământ amenință cu proteste, începând din toamna acestui an.

Reprezentanții sindicatelor din Educației vor participa la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose. Aceștia își vor prezenta cele opt probleme majore cu care se confruntă în prezent angajații din învățământ, printre care elaborarea unei Legi a educației naționale, programele școlare învechite, subfinanțarea sistemului, precum și nedreptățile la care sunt supuși angajații din educație.

Liderii sindicali cer bani mai mulți pentru profesori, dar și o lege a Educației Naționale.
„Conform Programului de Guvernare PSD — ALDE, cea mai așteptată lege de către elevi, cadre didactice și părinți, este Legea Educației Naționale. Un act normativ realizat cu responsabilitate și supus dezbaterii publice va rezolva cea mai mare parte a problemelor cu care se confruntă de mai bine de 20 de ani sistemul de educație din România”, susțin reprezentanții FSLI care vor să afle care este graficul elaborării, dezbaterii publice și adoptării acestei legi.

De asemenea, sindicaliştii amintesc şi de situația programelor școlare învechite și neadaptate cerințelor de pe piața muncii, aceștia punctând că elevii nu sunt pregătiți să facă față provocărilor din plan profesional.