Întâlnire cu spiritualitatea tibetană. Discipol al lui Dalai Lama – prelegeri la Centrul Cultural Pitești

11

Centrul Cultural Pitești găzduiește în perioada 6 – 9 iulie, prelegeri în cadrul proiectului cultural, sub genericul „Întâlnire cu Spiritualitatea Tibetană”, desfășurat de Grupul de Studiu Budist Tara Albă al Fundației pentru Păstrarea Tradiției Mahayana, avându-l invitat pe călugărul de origine tibetană, Geshe Jampa Gelec. Născut în anul 1966 în estul Tibetului, Geshe Jampa Gelec a primit educație la mânăstiri budiste din China și din India, fiind hirotonisit drept călugăr la vârsta de 19 ani, chiar de liderul spiritual tibetan Dalai Lama. Din anul 2012, predă programul de master la Institutul Lama Tsong Kapa din Italia. Prelegerile, coordonate și moderate de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, se vor desfășura în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, după cum urmează:

  • Prelegerea cu tema „Educația Universală”: vineri, 6 iulie, între orele 18-20;
  • Prelegerea cu tema „Altruismul, Calea către Fericire”: sâmbătă, 7 iulie, între orele 10-12 și 18-20; duminică, 8 iulie, între orele 10-12; luni, 9 iulie, între orele 10-12 și 18-20.

Centrul Cultural Pitești mai organizează în perioada 4 – 9 iulie, o serie de activități cultural-educative, după următorul program:

  • Miercuri, 4 iulie, de la ora 17,00, va avea loc în Sala Ars Nova, simpozionul cu tema “Terapia craniosacrală și alte terapii alternative”, susținut de Mihaela Pui, profesor de educație fizică și sport. Evenimentul se înscrie în proiectul cultural, sub genericul „Viața merge înainte”, inițiat și coordonat de poeta Simona Vasilescu.
  • Joi, 5 iulie, de la ora 11,00, se va desfășura în Sala Ars Nova, simpozionul cu tema „Biserica Sfânta Vineri – Catedrala Piteștiului”, susținut de muzeograful Octavian Dărmănescu. Manifestarea se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Biografii de excepție cu Octavian Dărmănescu”.
  • Joi, 5 iulie, va avea loc de la ora 17,00, în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter), vernisajul expoziției de pictură în tempera, sub genericul „Sufletul Meu în Culori”, de Mihaela Vîrloveanu. Originară din Pitești, autoarea este absolventă a Facultății de Administrație Publică din cadrul Universității Pitești și este profesor de economie și cultură civică.