Investiţii de cascadorii râsului la Câmpulung!  Selca a turnat asfalt în jurul unui stâlp

55

CEZ a primit 55 de mii de lei, dar nu a mutat stâlpul, doar l-a înlocuit

Strada Gruiului sau strada cu stâlp în mijloc! Pentru acest lucru consilierii locali au votat în şedinţa din 31 august 2017, ca suma de 55.000 de lei din excendentul bugetului local să schimbe poziţia stâlpului din mijlocul străzii în jurul căruia firma lui Constantin Pănescu de la Selca a turnat covor asfaltic pe nişte sume colosale.

Numai că cei de la CEZ Electrica au luat banii şi au înlocuit stâlpul cu unul nou pentru că cel vechi a fost deteriorat de utilajele care au turnat asfalt şi în acelaşi timp au introdus şi reţeaua de canalizare. Trotuarele au rămas nefinalizate, arătând ca după bombardament. Probabil firma Selca aşteaptă să obţină un alt contract şi pentru trotuare.

Consiliul local a aruncat o jumătate de milliard ca să schimbe un stâlp

Povestea stâlpului a devenit virală pe paginile de socializare ale liberalilor care sar la gâtul pesediştilor fiind nemulţumiţi de valoarea investiţiei la acest drum.  În octombrie 2015, societatea Selca SA Piteşti a câştigat contractul la preţul de 4.787.620,44 lei cu TVA. La finele lui februarie 2017, finanţatorii, adică aleşii municipali, au fost nevoiţi să actualizeze devizul general al proiectului de reabilitare a străzii Gruiului cu cota TVA de 19%, adaptat, bineînţeles, şi la preţul la care a fost încredinţat contractul. Astfel, valoarea totală actualizată a investiţiei a ajuns la 4.951.983 lei, din care construcţii – montaj: 4.316.182 lei, inclusiv TVA.

O porţiune de drum a rămas neasfaltată din cauza utilajului constructorului!

Cum şi-a făcut treaba firma lui Pănescu în privinţa covorului asfaltic? Pentru că a întâlnit piedici pe traseu, asfaltatorii au preferat să lase o porţiune fără covor asfaltic aceasta fiind de câţiva zeci de metri pentru că în acel loc a fost parcat un utilaj defect. Culmea ruşinii, utilajul cu pricina a aparţinut firmei Selca care a câştigat aproape un milion de euro, din asfaltarea a câţiva kilometri de drum.
În urmă cu câţiva ani, Pănescu a fost judecat pentru fapte de corupţie, dosarul fiind instrumentat de procurorul Doru Ţuluş care l-a trimis în judecată pe omul de afaceri pentru o pagubă de 14.000 de euro, bani pe care, de altfel, Pănescu i-a restituit în timpul procesului. În primă instanţă, Pănescu a fost condamnat la trei ani cu suspendare, suspendarea executării pedepsei fiind datorată faptului că omul de afaceri a a avut o ”conduita exemplară înainte de săvârşirea faptelor, o vârstă destul de înaintată, persoane cu domicilii stabile şi care provin din familii organizate”.

Daniela Blum