Învinşi de „Bătrâna Doamnă!“

Mare dezamăgire la meciul jucat în nocturnă pe stadionul „Nicolae Dobrin”, miercuri seara…  Puţinii suporteri care au fost prezenţi la meci au crezut că F.C. Argeş, după cele două jocuri disputate pe teren propriu, ambele câştigate la scoruri concludente, 3 – 0 cu Vâlcea şi 3 – 1 cu Baia Mare, vor reedita evoluţiile bune şi vor câştiga şi în faţa UT-ei. Dar s-au înşelat… Alb-violeţii au jucat prost, mai ales în repriza a doua, şi au pierdut fără drept la „recurs”.  Situaţia în clasament devine îngrijorătoare pentru alb-violeţi, iar antrenorul Viorel Dumitrescu spune că „dacă se consideră că schimbarea mea ar face un şoc benefic pentru echipă, n-ar fi nici o problemă să las locul altciuva”.
Două goluri pe greşelile fundaşilor centrali
După o primă repriză echilibrată lipsită de goluri, cu trei ocazii de gol, Ivănică, minutul 23, şut în bară de la peste 25 de metri, şi două ale oaspeţilor, în partea a doua, F.C. Argeş a pierdut ritmul şi a primit două goluri care au îngenunchiat-o decisiv. În minutul 61 Laso trece foarte uşor de Vişa, şi de la 12 metri, uşor lateral stânga înscrie un un şut pe jos. Apoi, în minutul 85, când fundaşul central Botea fusese trimis în atac de antrenorul Dumitrescu, F.C. Argeş a mai primit un gol. Intrat în teren de numai patru minute, Ali Calvin reia nestingherit din centrul careului mare şi închide tabela: 0 – 2.
Arbitrul a greşit grav şi n-a dat penalty pentru F.C. Argeş
Este adevărat că la scorul de 1 – 0, arbitrul Ionuţ Iugulescu din Târgovişte nu a dictat un penalty clar pentru F.C. Argeş. Era minutul 75 când fundaşul Cornel Ene l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Maruis Ion, iar arbitrul a greşit flagrant şi n-a dat penalty. Foarte nervoşi după meci, Marius Ion şi Dănuţ Ivănică i-au reproşat pe un ton ridicat şi agresiv arbitrului neacordarea acelui penalty.
Adrian Falub, antrenor principal UTA: „Este o victorie meritată şi netă“
„Este o victorie meritată, netă, după ce am dominat jocul mai ales în cea de-a doua repriză, când mai puteam marca încă 2-3 goluri. Jucătorii de la F.C. Argeş au avut doar o ocazie, bara lui Ivănică din prima repriză. Nu ne-am temut de acest meci pentru că acum, după ce au revenit jucătorii accidentaţi şi am făcut transferuri, suntem o echipă puternică. Consider că am câştigat partda de astăzi din punct de vedere tactic. Aceste trei puncte ne erau necesare, dar ele nu sunt suficiente în perspectiva finalului de tur. Pentru noi este foarte important să învingem în meciul următor pe FCM Tg. Mureş. Acum vom sta două săptămâni, timp în care vom pregăti acel meci, iar după aceea, vom vedea unde suntem şi cum este clasamentul”.
Viorel Dumitrescu, antrenor principal F.C. Argeş: „Îmi asum toată răspunderea!“
„Îmi asum în totalitate această înfrângere şi nu reproşez nimic jucătorilor care şi-au dorit foarte mult să câştige acest meci… Dar atâta putem la ora actuală… Dacă este nevoie de un şoc la echipă, sunt gata să las locul altciuva şi să mă dau la o parte. În partida de astăzi ne-a lipsit maturitatea pe care au avut-o arădenii. Noi am avut dorinţă şi atitudine, dar aşa este fotbalul, uneori. Am efectuat cele trei schimbări pentru a aduce un plus echipei, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat. Repet, atunci când ceva nu merge la echipă, este nevoie de un şoc…”.
Un zvon…
Se spunea înaintea meciului că jucătorii de la F.C. Argeş n-ar fi vrut să intre în cantonament pentru meciul cu UTA, pentru că nu-şi primiseră drepturile băneşti. Zvonul a fost infirmat de antrenorul Viorel Dumitrescu la conferinţa de presă de după meci. „Nu este adevărat acest lucru; jucătorii au primit marţi, toate drepturile financiare şi au fost în cantonament”, spunea Dumitrescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.