Iohannis l-a şocat pe Dan Manu!

DISTRIBUIȚI
dan manu

Dan Manu a fost şocat de decizia preşedintelui klaus Iohannis de a trimite la CCR legea privind achiziţionarea Vilei Florica. Preşedintele CJ Argeş a transmis un comunicat prin care susţine că în contestaţia înaintată de Administraţia Prezidenţială se vorbeşte despre ansamblul de la Ştefăneşti ca de o simplă casă chiar dacă acolo au fost puse bazele României moderne.

“Vestea că președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale m-a surprins, ca să nu zic m-a șocat.

Și asta, în primul rând pentru că, în textul contestației, dincolo de articolele din lege invocate, se vorbește despre imobilul Ansamblului conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) ca despre o simplă casă și nu se face deloc vorbire despre importanța istorică a acestui monument. Pentru Argeș, dar mai ales pentru România, aici este vorba de istoria țării noastre, de salvarea istoriei țării noastre. Aici, la Vila Florica, este locul unde s-au pus bazele normelor și legilor care au condus la formarea României moderne.

Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) este o lege care a trecut prin cele două Camere ale Parlamentului și a fost votată în unanimitate, lucru ce îmi întărește încă o dată ideea că parlamentarii, din toată țara, și de toate culorile politice, au înțeles cât de important este acest ansamblu pentru România, pentru națiunea noastră. Nu trebuie uitat faptul că, în 2018 sărbătorim 100 de ani de la Mare Unire iar Marea Unirea este legată incontestabil de personalitățile regelui Ferdinand, reginei Maria și omului de stat Ionel Brătianu, de Vila Florica, de Ștefănești, de Argeș.

Sper că magistrații Curții Constituționale vor lua o decizia corectă, că vor înțelege cât de important este să salvăm acest monument pentru  România, mai ales respectând articolul 1 al Constituției care spune că: “România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil”.” – președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.