Iohannis a tăiat speranţele Opoziţiei! Ce a decis preşedintele

DISTRIBUIȚI
iohannis diaspora 15981600

Președintel Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă, în consultările cu reprezentanții USR, că este puțin probabil să se ajungă la alegeri anticipate. USR a susținut, la Cotroceni, ideea nominalizării unui premier care să nu fie din PSD.

„Am avut o consultare foarte bună, i-am prezentat condițiile USR. Ne-am exprimat susținerea pentru un premier non-PSD în cazul în care președintele desemnează un asemenea premier, cu cele patru condiții: anularea legilor justiției, revenirea la alegerea primarilor din două tururi, amendarea legislației fiscale și fără penali în funcții publice.

Noi am accentuat faptul că soluția decentă este aceea a alegerilor anticipate. Este dificit însă de ajuns acolo. Primul pas ar fi nominalizarea unui nou premier non-PSD. Nominalizarea unui premier PSD ar menține criza.

Decizia USR este aceea de susține un guvern non-PSD, fără a propune miniștri.

Presedintele a exprimat elementele care sunt dezbătute în spațiul public, respectiv faptul că ajungerea la alegeri anticipate reprezintă un proces în două etape, destul de dificil de pus în practică”, a declarat Dan Barna, președintele USR.