prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ion Georgescu se întoarce la Primăria Mioveni! Cum e posibil? Ce spune legea?

Ion Georgescu ar putea să-și reia atribuțiile de edil al orașului Mioveni chiar din această săptămână, dacă judecătorii de la Tribunalul Argeș vor ridica măsura arestului la domiciliu și îl vor plasa doar sub control judiciar. Deși șansele sunt foarte mari, există posibilitatea ca de săptămâna viitoare să conducă din nou Primăria Mioveni.

CITEȘTE ȘI: „UN INCIDENT INCREDIBIL DE TRAGIC ȘI SFÂȘIETOR!” TREI COPII GĂSIȚI FĂRĂ SUFLARE ÎN CASĂ!

În cel mai pesimist dintre scenarii, mâine judecătorii pot prelungi arestarea la domiciliu pentru încă o lună. Și în acest caz, însă, este mai mult decât sigur că la sfârșitul lunii martie primarul Georgescu se va întoarce la funcția sa de primar. Motivul: art 296, alin. 4 din Cod de Procedură Penală stipulează foarte clar ca ca durata totală a privării de libertate în cursul urmăririi penale să nu depăşească un termen rezonabil şi, în orice caz, nu mai mult de 180 de zile.

Reamintim că primarul Ion Georgescu a fost arestat la începutul lunii octombrie și că la sfârșitul lunii martie va atinge perioada maximă, cea de 18 zile cât i se pot aplica măsuri de arestare preventivă. Decizia de ridicare a măsurii prevenitive a arestului la domiciliu va fi luată în cursul zilei de mâine, 21 februarie, de către judecătorii Tribunalului Argeș. În cazul unui răpuns nefavorabil, edilul Ion Georgescu poate ataca cu apel decizia din prima instanță, iar dosarul va ajunge la Curtea de Apel Pitești.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs