Ion Georgescu: „Vă invităm la Hora Unirii!”

2

Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, de catre domnitorul Alexandru Ion Cuza, la Mioveni se vor organiza o serie de manifestări culturale și artistice menite să elogieze acest prim pas important pe calea înfăptuirii Statului Național Unitar Român.
Miercuri, 23 ianuarie, manifestările vor fi deschise la Centrul Cultural, de la ora 10.00, cu seminarul – Viitorul tinerilor Europei sub președinția României – eveniment organizat în cadrul programului WISE.
De la ora 11.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni va avea loc spectacolul intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”, unde vor participa elevii unităților de învățământ din oraș.
Ceremonia de celebrare se va încheia la ora 13.30, pe platoul din Centrul Civic, cu tradiţionala „Horă a Unirii”, care va reuni oficialități locale, reprezentanţi ai instituţiilor publice, elevi, profesori și cetățeni ai orașului Mioveni.
Aceste manifestări au fost programate cu o zi mai devreme, având în vedere faptul că ziua de 24 ianuare a fost declarată zi nelucrătoare, iar autoritățile județene vor organiza la nivel central o serie la evenimente la care vor participa oficialitățile locale și invitați.