Ionică pune stop scandalurilor de la Coremi!

După ani de scandaluri cu administratorul Nicolae Pavel, locatarii blocului Coremi de lângă Arpechim vor scăpa de scandaluri. Primarul Cornel Ionică a declarat că în următoarea ședință a Consiliului Local va propune preluarea în administrație a blocului de locuințe sociale. „Suntem în alertă. Noi mergem foarte des acolo, cu organelle de ordine. S-au construit niște spații pe scările de bloc, s-a folosit domeniul public în alte scopuri. Ne vom adresa  instanței pentru desființarea construcțiilor. După cazul Berevoești, locatarii vin și fac plângeri la Poliția Națională, la Poilția Locală și la noi. Am făcut un executiv care merge foarte des acolo și vom propune măsuri în Consiliul Local în ceea ce privește modul de administrare al imobilului. Noi am cumpărat un imobil și l-am pus la dispoziția rromilor. Singura soluție e să luăm imobilul în administrarea CL” a declarat Cornel Ionică.

Proteste împotriva lui Nicolae Pavel

Vă reamintim că în urmă cu trei săptămâni locatarii blocului au ieșit în curtea imobilului și au să plătească utilitățile direct la Primărie, dar și schimbarea lui Nicolae Pavel din funcția de administrator. Rromii din blocul situat lângă Petrochimie au fost agresați fizic și verbal de către Nicolae Pavel, fapt susținut și de zecile de sesizări depuse la Primărie și la Poliție și de cele două dosare penale deschise la Secția de Poliție Nr. 4 din Pitești. Mai mult decât atât, administratorul a mai fost acuzat de chiriași că împarte locuințele sociale după bunul plac și pretinde chirii pentu acestea, chiar dacă, printr-o hotărâre  a Consiliului Local Pitești este prevăzut faptul că persoanele care locuiesc acolo sunt scutite de plata chiriei. După ani de zile în care Nicolae Pavel a administrat blocul Coremi după bunul plac, rromi au cerut ca acesta să fie demis. Cu mic, cu mare, țiganii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea din funcția de administrator al lui Pavel din cauza modului în care se comportă cu ei. „Ne amenință, ne înjură, ne bate copiii. Pavel ne ia camerele, ne oprește curentul când vrea” spun locatarii nemulțumiți. Mai mult decât atât, acești mai spun că în momentul în care s-au mutat, liderul rromilor le-a cerut bani pentru locuință. „I-am dat 25 de milioane ca să îmi încheie contractul. Acum când vede că poate face bani ne mută unde vrea el. La o familie a spart ușa și a schimbat butucul. Nu mai putem!” a spus alt locatar nemulțumit.

Locuințe construite ilegal pe scara de incendiu

Locatarii de la blocul Coremi riscă să moară în caz de incendiu. Oamenii s-au arătat indignaţi că s-a ajuns la situaţia în care s-au făcut apartamente, spun ei, ilegal, pe casa scării, cu girul administratorului. „Nicolae Pavel, administratorul blocului, a vândut scara de incendiu la unele persoane care au făcut zid pe scară. A făcut camere de locuit, iar la fiecare nivel, la balcoane, a făcut WC. La parterul blocului unde locuieşte a făcut bucătărie,  a închis intrarea şi a făcut balcon. La un incendiu, locatarii blocului nu au pe unde ieşi. Sunt atâtea suflete, atâţia copii! Sunt 200 – 300 de copii şi circa 450 – 500 de locatari. Sunt copii foarte mulţi şi, în caz de incendiu, nu avem pe un¬de ieşi. Am sesizat toate problemele la Primărie şi ni s-a spus că, pe 25 august, în şedinţa de CL, se va decide dacă rămâne administrator sau nu. Noi nu mai vrem să ne administreze blocul. Noi vrem schimbarea administratorului. Vrem să preia Primăria blocul, să avem administrator de la Primărie, ca la G1“. Pentru a constata dacă există nereguli, reprezentanții ISU au fost la fața locului și au constatat că noile construcții sunt făcute fără avize și au dispus revenirea la proiectul initial. „Nu se respectă normele de securitate la incendiu, pentru că se obturează una dintre căile de evacuare“, a spus Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş. Administratorul a fost chemat la se¬diul ISU Argeş cu documente ale clădirii şi cele referitoare la modificările făcute structurii. Va fi notificată şi primăria de constatările celor de la ISU Argeş.