prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova!

Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș, organizează, în perioada 30 septembrie- 1 octombrie 2023, cea de-a III-a ediție a Festivalului de reconstituire antică ,,TRANSALVTAVNVS FEST. La porțile Imperiului.
Vă așteptăm în incinta castrului roman Jidova, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan.
Timp de două zile, vremurile în care revoltele barbare zguduiau frontierele provinciei romane nord-dunărene vor fi readuse la viață în incinta fostului castru, după următorul program:
# Sâmbătă, 30 septembrie, între orele 12.00 – 21.00
#
Duminică, 1 octombrie, între orele 11.00-16.00.
Vor avea loc prezentări tematice, demonstrații militare, pentatlon antic, ateliere interactive și demonstrative – gastronomie antică, fierărie, monetărie, zale, țesătorie, tir cu arcul. Punctul culminant îl va reprezenta bătălia dintre legiunile romane și cele barbare ce se va desfășura sâmbătă seara, de la ora 19.00.
TRANSALVTANVS FEST devine tradiție în rândul evenimentelor de reconstituire istorică, totul pentru un obiectiv esențial asumat de toți partenerii din acest proiect – promovarea limesului transalutan și a celui mai important castru al acestei linii defensive romane.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs