Este perioada în care oamenii gospodari își culeg roadele muncii, iar după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul.
Astfel, în unele cazuri, oamenii nu conștientizează pericolul la care se expun din cauza monoxidului de carbon acumulat în beciurile sau spaţiile închise în care mustul începe să fermenteze.
Vă aducem în atenție faptul că, în lipsa oxigenului din aceste spaţii, dioxidul de carbon emanat se transformă în monoxid de carbon, un gaz fără culoare sau miros, care vă pune viața în pericol.
Pentru a preveni incidentele sau chiar tragediile ce pot apărea, cetățenii sunt rugați să evite păstrarea mustului în spații închise, să asigure ventilarea spatiilor, precum și să controleze concentrația oxigenului din încăperi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care lumânarea se stinge, nivelul de oxigen este insuficient și trebuie imediat părăsită încăperea.
Totodată, venim în sprijin și cu alte recomandări:
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp