ITM Argeș- amenzi uriașe pentru muncă la negru

18
itm, munca la negru

Deşi în ultima perioadă inspectorii de muncă ai ITM Argeş au intensificat numărul controalelor efectuate, se pare că patronii societăţilor comerciale nu se mai sperie de nimic, nici chiar de închisoare. Dovadă că și șuna trecută în Argeş au fost descoperite 55 de persoane care munceau fără a avea întocmite niciun fel de forme legale. Astfel că, în vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, ITM Argeş a efectuat un număr de 185 controale. În urma controalelor efectuate, la 28 angajatori, au  fost  depistate ca prestând  muncă  nedeclarată 55 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 982.900 lei.

Principalele deficiențe constatate în urma controalelor au fost: neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat; neacordarea drepturilor salariale; netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor; neîncheiere contract individual de muncă în formă scrisă; netransmitere contract individual de muncă în Revisal.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe : comerț, confecții, service auto, spălătorii auto; alimentație publică, restaurante, terase, transport;  construcţii, prelucrare lemn.

 

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă- 119 sancțiuni

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  137  controale. Au fost aplicate  un numar de 119  sancțiuni, din care  22  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 98.000 lei.                                                                                                                   Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neautorizare meserii; lipsă echipament individual de protecţie.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: comerț, alimentație publică, exploatare forestieră,service auto, spălătorii auto; construcţii, protecție și pază, transport, instalații electrice.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here