Jocuri şi interese politice la Spitalul Judeţean Piteşti

DISTRIBUIȚI

La nici un an de la numirea lui Dan Olariu în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piteşti, se pare că acesta vrea să se retragă. Surse medicale susţin ideea că cel mai târziu în noiembrie vom avea alt manager. Cele mai multe dintre cadrele medicale de calitate regretă acest lucru, spunând că doctorii  Dan Olariu şi Dragoş Şerb au făcut echipă bună, fiind foarte implicaţi în tot ce au făcut, inclusiv în derularea unor proiecte utile pentru Spitalul Judeţean.

Dan Olariu pleacă?

După retragerea doctorului Dragoş Şerb din funcţia de director medical, se pare că a venit rândul doctorului Dan Olariu. La niciun an de la numirea în funcţia de manager, surse medicale susţin ideea că acesta va rămâne doar medic în spital, începând cu 1 octombrie. Se pare că la baza acestei decizii, susţin surse medicale, stă şi numirea Amaliei Neacşu, în locul Marianei Badiu, pe funcţia de director îngrijiri medicale. Se pare că doctorul Olariu a propus o altă persoană pentru această funcţie, însă Amalia Neacşu a fost impusă de Consiliul Judeţean. După această numire au apărut primele zvonuri referitoare la retragerea doctorului Olariu din funcţia de manager. Cu siguranţă şi altele sunt motivele retragerii, deoarece în ultimul timp, doctorii de calitate nu mai vor să managerieze acest spital, fiind convinşi că se luptă cu un sistem bolnav. Pentru a lămuri lucrurile, l-am contactat telefonic de Dan Olariu care a precizat că va lua o decizie în jurul datei de 20 septembrie. „ Nu pot să vă dau un răspuns acum, nu am avut nicio discuţie cu reprezentanţii Consiliului Judeţean. Este adevărat, nu îmi mai doresc această funcţie care îmi răpeşte tot timpul, vreau să mă ocup mai mult de pacienţi. Însă, cu siguranţă, voi lua o decizie după ce voi discuta cu reprezentanţii CJ Argeş”, a afirmat  doctorul Dan Olariu.

Cine este Amalia Neacşu?

Amalia Neacşu este o persoană foarte cunoscută în Spitalul Judeţean Piteşti. Aceasta a lucrat ani de zile pe secţia Maternitate II, în ultimii ani fiind asistenta şefă a acestei secţii. Numai că, după arestarea ginecologului Mihăilă şi preluarea şi a acestei secţii de către doctorul Marcel Buzatu, aceasta a fost înlăturată. Nu ştim pe ce criterii, sau ce motive au stat la baza deciziei doctorului Buzatu, însă cert este că Amalia Neacşu nu a mai condus această secţie. Însă fiind bine susţinută, surse din interiorul spitalului spunând că de nimeni alta decât Mariana Badiu, acesteia i s-a făcut un loc călduţ o dată cu deschiderea secţiei de chirurgie cardiovasculară. La această nou înfiinţată secţie a fost numită asistent şef nimeni alta decât Amalia Neacşu. Şi surpriza continuă. În urma Ordonanţei de Guvern, dată acum o lună, prin care condiţiile pentru a ocupa o poziţie managerială intr-o unitate medicală s-au schimbat, cerându-se studii superioare medicale, condiţie pe care Mariana Badiu nu o îndeplinea, aceeaşi Amalia Neacşu a fost numită Director de Îngrijiri Medicale. Şi chiar dacă, surse medicale susţin că altcineva era propusă, se pare că şi de această dată, Mariana Badiu, fiind cunoscută ca mâna dreaptă a lui Dan Manu în campania electorală, a ajutat-o. Numai că, un singur lucru este cert. Datorită acestor politizări sau criterii de numire în anumite funcţii în instituţiile sanitare şi nu numai, pierdem oameni de calitate. De data aceasta oameni care ar fi ajutat mult la ridicarea standardelor Spitalului Judeţean Piteşti. Andreea Matei