Klaus Iohannis, ieșire EXPLOZIVĂ: ‘Am suspendat ședința CSAT’

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a încheiat, marţi, după aproximativ 45 de minute de discuţii, Klaus Iohannis anunțând într-o declarație de presă că a suspendat ședința și așteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

„Nu s-a putut obține consens, unanimitate și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Așadar am suspendat ședința CSAT”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Distribuie prietenilor
Șeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile „inexplicabile” ale bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale.

Klaus Iohannis a precizat că şefii respectivelor instituţii au precizat că, în aceste condiţii, nu pot fi îndeplinite obiectivele stabilite tot de CSAT.

Prin urmare, nu s-a putut obţine consensul necesar avizului CSAT, a anunţat preşedintele, precizând că, în aceste condiţii, a decis suspendarea şedinţei, pentru ca Guvernul să elaboreze un nou proiect de rectificare şi să reia discuţiile cu instituţiile vizate.