Kovesi, anunț de ULTIMĂ ORĂ după ce a fost revocată din funcție: ‘Voi rămâne procuror, plec de la DNA’. Ce mesaj le-a transmis procurorilor anticorupție

DISTRIBUIȚI
kovesi demisie

Laura Codruța Kovesi a declarat astăzi, la sediul DNA, că nu va mai activa începând de astăzi în cadrul instituției, rămânând doar procuror. Aceasta a ținut să le transmită un mesaj colegilor din DNA. „Episodul de astăzi nu este o înfrângere”, le-a spus Kovesi procurorilor DNA.

„Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.  Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție. Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale. Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței”, a spus Kovesi, lansând un atac la adresa actualei puteri.