La 88 de ani, Ion Enache este lăutar în nordul județului Argeș!

17

La 88 de ani, Ion Enache este lăutar în nordul județului Argeș! Nu îi pasă pentru că îi place foarte mult ceea ce face! Este totul din suflet, pentru că i-a rămas tânăr! Asta când nu este preocupat cu vreo căsătorie civilă pentru că nu ratează niciuna.

Ion Enache este de Cartea Recordurilor pentru că muncește ca la 30 de ani la cei 88 de ani ai săi.

Din cântatul la vioară a crescut patru copii. A învățat această meserie de la o vârstă foarte fragedă, de la bătrânii din comuna Bughea de Sus unde s-a și născut.

Tătăl său care cânta și el la cobză l-a trimis pe Ion Enache care acum are 88 de ani la cei mai pricepuți ca să învețe să cânte la vioară. Acum are una nouă din Spania. A primit-o cadou de la fiica sa. Este foarte mulțumit de ea că poate să cânte bine și să bucure sufletele celor care se căsătoresc la primăria Câmpulung. Îi așteaptă la ușă și începe să le cânte. Nu le cere bani, ei oferă în funcție de eforturile depuse de Ion Enache.

Bătrânul are o pensie de 600 de lei este văduv de 3 decenii și nu are niciun copil aproape. Se descurcă cum poate cu gătitul și curățenia prin casă. Are același sacou cu care pleacă la cântare, de foarte mulți ani. După vestimentație poate fi recunoscut dacă nu are vioara în apropiere.

Îi mulțumește lui Dumnezeu că îl ține în putere și poate câștiga un ban și la vârsta asta.