La Arefu, urșii nu se mai sperie de oameni!

Numărul urșilor a crescut alarmant în Argeș, cel puțin acest lucru spun specialiștii. O situație critică a apărut la Arefu.

Șeful jandarmilor argeșeni, Gheorghe Lupescu a declarat în cadrul conferinței de presă că jandarmii săi din subordine din cadrul Postului de la Arefu au de furcă cu urșii. În sensul că aceste sălbăticiuni nu se mai sperie la niciun zgomot sau semnale luminoase iar mai mult decât atât sar la atac. Este pericol în zonă pentru ca vin foarte mulți turiști în zonă mai ales în sezonul de vară.

Distribuie prietenilor

,,Trebuie să luăm măsuri. Nu este normal ce se întâmplă. Vin turiștii la grătare în zonele turistice ale Argeșului și au de a face cu urșii. Deja au atacat foarte mulți oameni. La Mioveni, ursul va ajunge să se plimbe pe stradă”, a declarat Gheorghe Lupescu.

În Argeș au fost recoltați doar 3 urși, dar trebuie să reducem numărul cu 25 de urși pe an, cel puțin. Suntem într-o continuă monitorizare, suntem în dialog cu primarii din Argeș dar edilii nu pot decât să stopeze acest fenomen temporar, a declarat subprefectul Adrian Bughiu prezent în cadrul aceleiași conferințe de presă.

În cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș o parte din personal merge la cursuri de tehnicieni veterinari, dar implicarea jandarmilor în aceste cazuri nu poate duce la alungarea urșilor din zonele tranzitate de oameni.