La Câmpulung, DNA amușină afacerea cu acțiunile lui Văsîi la Edilul

DISTRIBUIȚI
gheorghe vasai, dosar, ipj, tribunal

Consilierii locali  şi  conducerea Edilul au şanse să ajungă în faţa anchetatorilor DNA dacă încheie tranzacţia cu Văsâi

Afacerea cu Văsâi, nerăbdător să scape de pachetul de 31% de acţiuni deţinute la Edilul, miroase de la o poştă a ilegalitate, generată de lipsa de pregătire a unei liote de jurişti şi economişti, plătiţi cu salarii de companie multinaţională: Nicolae Ghinea, secretar – 7.830 lei, Violeta Iarca, director economic – 7.975 lei, Emiliea Ilie, şefa Juridicului – 6.151 lei.În cazul societăţii Edilul, se conturează tot mai pregnant ipoteza, bazată pe lege, mai precis pe articolul din Legea 31/1990, Legea societăţilor comerciale, care stabileşte, negru pe alb, fără dubiu, fără posibilitate de interpretare, condiţiile în care poate avea loc răscumpărarea, şi anume: primarul, Consiliul Local şi Edilul au şanse să ajungă în faţa anchetatorilor DNA dacă încheie tranzacţia cu Văsâi în forma ticluită, negociată şi aprobată prin mai multe hotărâri de aleşii municipali.

Primăria are dreptul să cumpere doar 3% din acțiuni

Există o interdicţie impusă de lege de a nu se depăşi, la achiziţia propriilor acţiuni, maximul de 10% din capitalul social subscris. Or, în condiţiile în care capitalul social subscris şi vărsat al S.C Edilul CGA S.A este de 912.925,30 lei, Consiliul Local Câmpulung putea încheia o tranzacţie de maxim 91.292,53 lei! Nicidecum de 3.340.046,25 lei, preţul convenit de negociatorii de succes ai Consiliului şi Primăriei cu afaceristul Gheorghe Văsâi. Altfel spus, municipalitatea nu poate cumpăra decât sub 3% din acţiuni, nicidecum 31%! Penalul căruia „specialiştii” lui Ţâroiu, cu lipsa lor de profesionalism, cu superficialitatea în documentare, expun operatorul local, pe care îl forţează să facă o plată ilegală, au determinat conducerea societăţii să formuleze o plângere, prin care va ataca în Contencios Administrativ hotărârea Consiliului Local, dacă aleşii n-o revocă. Prin urmare, singura variantă legală în care se poate derula tranzacţia dintre Consiliul Local şi Financiar Urban menţine acelaşi acţionariat la Edilul, cu procente sensibil modificate: Consiliul Local, cu 71,73%, şi Financiar Urban, cu 28,27%.

SC Edilul SA atacă hotărârea Consiliului Local

Plângerea cu care Edilul a contracarat intenţiile periculoase ale politicienilor, care o expun unor consecinţe de natură penală, a fost discutată, în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor. A atrage DNA la Câmpulung, ca să ia la puricat o afacere care a mirosit urât de la început, este ultimul lucru pe care şi-l doreşte puterea, care a făcut dovada unei inconştienţe şocante dorind să vândă cum o fi. Şi, cu siguranţă, este ultimul lucru pe care şi-l doreşte opoziţia liberală, care a înstrăinat o treime din Edilul în condiţii aproape la fel de îndoielnice. Auzind de aceste probleme din ziarele de la Câmpulung, Curtea de Argeş şi Piteşti, pe surse am aflat că Raja Constanţa nu mai vrea cele două localităţi, Câmpulung şi Curtea de Argeş şi aşa pline de probleme. Aşadar un municipiu va rămâne cu o reţea de alimentare cu apă potabilă şi canalizare veche din 1900 care poate crăpa la orice oră. Pentru o mână de oameni, va avea de pierdut un oraş întreg pentru că există multe interese financiare, mai ales printre angajaţii Edilul dar şi pe la consilierii locali, mulţi dintre ei fiind abonaţi la apa potabilă de la robinete fără să o achite, lună de lună.

Cei de la Oneşti îi laudă pe cei de la Raja Constanţa

Pe lângă cele 152 de localităţi unde Raja Constanţa operează, a intrat la începutul anului şi Oneştiul un oraş cu probleme la capitolul apă potabilă. Aceştia aveau raţie la apă, se spălau ca pe vremea lui Ceauşescu. Nu exagerăm, se pot verifica aceste informaţii! Acum la Oneşti, preţul la apa potabilă a scăzut cu 1,09 lei per metru cub, conducerea primăriei declară că sunt nişte profesionişti iar după 20 de ani de chinuri, oneştenii beneficiază de un serviciu public de alimentare cu apă conform cu normele europene. Am făcut această paralelă pentru că sindicalistii de la societăţile care se ocupă de apă şi canalizare atât la Câmpulung cât şi la Curtea de Argeş au spus că la Oneşti s-a scumpit metrul cub de apă şi că oneştenii sunt disperaţi. Nici pe departe acest lucru!

Cu toate lucrurile negative care se aruncă în Raja Constanţa, acest operator regional îşi vede mai departe de proiectele europene pe care le are în derulare pentru ca reţelele să fie înlocuite cu unele noi şi moderne şi s-ar putea ca adminsitraţia locală a Câmpulungului şi cea de la Curtea de Argeş să vrea o colaborare sănătoasă şi să fie în zadar!

Daniela Blum