La Casa de Pensii Argeș, peste 70 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a desfășurat ieri o vizită de lucru în județul Argeș. Au fost mai multe discuții și la Casa de Pensii Argeș.

„La Casa de Pensii Argeș, am stabilit la nivelul conducerii faptul că se vor depune toate eforturile pentru a soluționa toate dosarele de pensii cu termen depășit. Mai sunt dosarele unor persoane care au câștigat în instanță drepturi și care trebuie să pună la dispoziția CJP Argeș diferite adeverințe. O scoatem la capăt și aici.

Distribuie prietenilor

La pensii comunitare, 77 de dosare sunt blocate din cauza neconfirmării stagiului de cotizare din Spania sau din Italia. M-am uitat cu atenție pe listă. Voi suna din nou autoritățile spaniole, văd că s-au îmbunătățit lucrurile, dar nu sunt mulțumită de ritmul de eliberare a formularului care confirmă stagiul de cotizare din aceste două țări. Cu Italia lucrăm greu, acesta este adevărul. Nu renunț, dar intrarea în concedii a autorităților italiene, pe lângă numărul redus de persoane la serviciu în contextul pandemiei, are efecte, din păcate, negative asupra ritmului în care mă străduiesc să se recupereze întârzierile. Continui eforturile de determinare a instituțiilor omoloage din aceste state să comunice informațiile necesare cât mai rapid.

Arhivele caselor județene de pensii. În ce privește arhiva, mai este de lucrat. Acolo unde sunt mai multe instituții în aceeași clădire – Casa județeană de Pensii și AJPIS, în situația de la Pitești – una depinde de cealaltă. Una este proprietară și deci îndreptățită să facă investiții, alta este utilizatoare a spațiului și așteaptă după prima. Cert este că pe unul dintre pereți, cel cu geamuri, am văzut infiltrații, situație având consecințe directe asupra sănătății angajaților care lucrează în arhivă dar și, potențial, asupra dosarelor plasate în imediata apropiere a peretelui respectiv. Arhiva Casei de Pensii Argeș se va împărți între două locații. Am fost să văd noua locație. M-a pus pe gânduri ce am văzut și voi cere Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice să dispună verificări”, a precizat Violeta Alexandru, pe Facebook.

Foto: descriptiv.