LA MIOVENI A AVUT LOC SAPTAMANA EUROPEANA A DEMOCRATIEI LOCALE

6

În perioada 15 – 21 octombrie 2018, la Mioveni, a avut loc  evenimentul  ”Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală”, eveniment coordonat în fiecare an de către Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Sub egida ediției 2018 – Democrația participativă: împărtășire experiențe, propuneri, decizii – în Orașul Tinereții s-au desfășurat numeroase activități.

Este vorba de o  campania de promovare “Implicarea civică în viața socială” realizată prin distribuire de pliante informative cu privire la eveniment și la drepturile pe care le au cetățenii în ceea ce privește implicarea cetățenilor în viața socială.

             O altă activitate a reunit ”Consiliul Local al Tinerilor”, unde 40 de elevi de la cele două licee din oraș – Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini au dezbătut și au aprobat 6 proiecte de hotărâre inițiate de ei, cu propuneri de obiective privind calitatea învățământului precum și calitatea vieții locuitorilor din Mioveni.

De remarcat au fost proiectele de hotărâre : ”Modernizarea atelierelor școlare pentru pregătirea specialiștilor în perspectiva profesiilor”,”Cursuri opționale de limbă străină”, ”Sky light Mioveni City”și ”Evolution Park Mioveni”.

Ședința a avut loc în sala de ședințe a Primăriei orașului Mioveni.

             O altă activitate a fost o lecție deschisă cu tema „Educație pentru democrație” și a  implicat elevii de la Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni într-o dezbatere privind valorile democrației și participarea civică. Implicarea tinerilor în viața comunității și în politica locală duce la o dezvoltare armonioasa a societății și crește încrederea cetățenilor în instituțiile publice și în cetățenii aleși.

            În cadrul activităților au fost realizate footografii care vor fi postate pe site-ul oficial ELDW