La muncă da, la funcţii nu! PSD Argeş uitat de organizaţia centrală!

PSD Argeş s-a dovedit a fi o organizaţie băgată în seamă de cei de la Centru doar când este vorba de muncă. Social democraţii argeşeni au alergat în campanii, au fost în primele zece organizaţii la nivel central ca scor electoral, dar când a venit momentul împărţirii funcţiilor în Guvern şi în ministere, PSD Argeş nu a mai existat în ochii liderilor de la Bucureşti.

În primul Guvern, liderul social democraţilor argeşeni a deţinut funcţia de ministru al Cercetării. Dar nu pentru mult timp! Cânds-a luat hotărârea ca Guvernul Grindeanu să pice, Liviu Dragnea a decis ca doar apropiaţii săi să rămână pe funcţii. În schimb, PSD Argeş trebuia să obţină cinci posturi de secretar de stat. A obţinut doar unul! Şi asta până de curând.

Distribuie prietenilor

În Guvernul Tudose, social democraţii argeşeni l-au avut la Ministerul Dezvoltării ca secretar de stat pe Nicolae Tudose. În rest, linişte şi pace. Cu toate că PSD Argeş are oameni mai mult decât capabili de a prelua şefia ministerelor, organizaţia centrală a decis să uite de existenţa filialei argeşene şi să aducă oameni apropiaţi baronilor locali cu influenţă din PSD. Sau dacă ne-am lua după declaraţiile lui Şerban Valeca, social democraţii argeşeni ar fi incapabili de a conduce un minister sau să îl reprezinte.

Acum se poartă discuţii pentru formarea Guvernului Dăncilă sau Guvernul Dragnea 3. Iniţial erau vehiculaţi trei argeşeni pentru a prelua posturi de miniştrii. Este vorba de senatorul Gheorghe Marin pentru Ministerul Economiei, Mircea Drăghici şi Cătălin Rădulescu pentru Ministerul Transporturilor. După primul CEX, care a avut loc luni, PSD Argeş a fost iarăşi uitat de liderii de la Centru. Potrivit informaţiilor primite de presa centrală, pentru viitorul Guvern s-a decis ca ministerele să revină unor persoane influente din PSD.

Astfel, PSD Argeş este bun de muncă, dar când vine vremea „recompenselor” este trimis direct la coadă şi nu îî este recunoscut niciun merit.