La niciun an de la inaugurare, DJ 725 a cedat!

29

La niciun an de la inaugurare, DJ 725 a cedat! Chiar dacă președintele Dan Manu promisese că la începutul anului 2018 va fi asfaltat în întregime, situația nu este deloc așa.

În loc de asfalt neted localnicii au rămas cu gropile care au aspect de crater. Acest drum a suferit lucrări în ultimii ani, fiind varianta de legătură între Câmpulung şi Târgovişte, dar şi Târgovişte-Braşov.

În urmă cu vreo cinci ani un construct a câștigat licitația pentru reabilitarea acestui drum. Pentru că a întâmpinat tot felul de probleme tehnice nu a putut respecta termenii de execuție, iar contractul i-a fost reziliat de cei de la Regia Autonomă de Drumuri și Poduri Argeș. Constructorul și-a câștigat drepturile în instanță după ce a dat în judecată Consiliu Județean Argeș.

Ulterior lucrarea a fost scoasă din nou la licitație, dar cum niciun constructor nu s-a mai băgat toate responsabilitățile i-au revenit Regiei Județeane de Drumuri Argeș

Lucrările au fost începute de regie în urmă cu 3 ani, cu bani de la judeţ, cu consolidările de mal, îndiguirile şi podeţele. Aceasta este o şosea importantă pentru trei judeţe, Argeş, Braşov şi Dâmboviţa, deoarece scurtează distanţa rutieră  spre Braşov şi Târgovişte.

Cu toată că autorităţile judeţene au dat asigurări că, la finele lui 2017, acest drum va fi asfaltat complet, se pare că termenul s-a decalat cu un an, 1 noiembrie 2018 fiind data de finalizare a reparaţiei arterei dintre cele două comune din Muscel.

Valoare totală a investiției este de 5 milioane 935 mii lei, fără TVA (59 miliarde lei vechi).

Cu mare fast a fost inaugurat acest drum cu toate că nu se făcuse recepția lucrărilor. Nici până în momentul de față nu s-a făcut pentru că proiectul nu este finalizat. Cu toate acestea lucrarea nu a rezistat nici măcar un an. Undeva la mijlocul tronsonului asflatul a cedat în același timp cu peretele de sprijin. Asfaltul a început să o ia la vale, circulându-se alternativ, în prezent doar pe o singură bandă.

Cât despre lucrările care nu au fost finalizate, în momentul inaugurării drumului în luna noiembrie 2018, directorul Regiei Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau spunea că mai sunt câteva retușuri de făcut care nu ar dura mai mult de o lună. De atunci pauză….

,,Mai avem de executat 1400 metri liniari de lize, adică pe toți pereții zidurilor de beton se vor monta parapeții tip liză, 800 metri liniari de șanțuri pereate, 600 metri liniari de șanțuri de pământ și 400 de metri de rigole carosate”, a declarat la inaugurare Alina Nicolau.

Cum acest drum este bătut de soartă și a fost reabilitat în mulți ani, conducerea Consiliului Județean Argeș a declarat că pe acest drum județean s-a produs doar o fisură în asflat din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, dar și din cauza depășirii gabaritului = transport lemne și din cauza nerespectării restricției de circulație din zona respectivă. În cursul săptămânii viitoare, Regia Județeană de Drumuri Argeș va interveni pentru remedierea situației.

sursă – ziaruldinmuscel.ro