La primele ore ale zilei, câțiva câmpulungeni au rămas fără apă potabilă la robinete…marea debranșare!

3

La primele ore ale zilei, câțiva câmpulungeni au rămas fără apă potabilă la robinete, asta pentru că a fost declanșată marea debranșare, în zona Muscel! Mai multe familii au rămas fără apă potabilă la robinete, din cauză că nu și-au mai achitat facturile de ani de zile.

Potrivit declarațiilor directorului Mihai Vasilescu sunt luate în vizor un număr de 15 case din oraș,  care au acumulat o datorie estimată la  cel puțin 20.000 lei.

O echipă mixtă de la societatea Edilul C.G.A S.A împreună cu o echipă de jandarmi au bătut în această dimineață pe la ușile celor care sunt rău-platnici. Unii dintre ei au refuzat categoric să plătească pe loc datoriile pentru că au mai existat și astfel de situații și li s-a tăiat apa. Este vorba despre familia Pintea care locuiește pe stradaTraian, la numărul 189 și are o datorie în valoare de 2449,22 lei. În top cu cele mai mari datorii se află familia Păun Ion de pe strada Rahovei, numărul 3 cu facturi restante în valoare de 11.008,61.

Astăzi a reușit să plătească doar un sfert din suma restantă iar dacă până săptămâna viitoare când va fi declanșată o altă acțiune nu va achita toți banii vor rămâne fără apă potabilă la robinete. Oamenii i-au întâmpinat pe reprezentanții Edilul cu multă ostilitate, dar și cu lacrimi în ochi. Majoritatea susțin că viața grea și veniturile reduse i-a impins într-o asemenea situație. În pofida faptului că majoritatea au contoare, facturile către firma furnizoare de apa potabilă nu au mai fost achitate de mai bine de 4 ani de zile. 

Reprezentantii Edilul C.G.A S.A spun că aceasta este una dintre metodele de recuperare a datoriilor foarte mari și că se aplică săptămânal la toți consumatorii rău-platnici.

“Această acțiune are ca scop recuperarea creanțelor, debranșarea utilizatorilor rău-platnici fiind ultima măsură aplicată, după ce, anterior au fost somați de mai multe ori. Zonele vizate sunt Câmpulung și Schitu Golești. Informăm pe acestă cale utilizatorii noștri că aceste acțiuni se vor desfășura săptămânal, pe raza tuturor localităților din aria de operare. Nu ne dorim acest lucru, dar restanțele foarte mari, au făcut să întâmpinăm dificultăți în desfășurarea activității, intereseul nostru fiind de a asigura servicii de calitate care se pot realiza numai printr-o relație contractuală corectă”, a declarat Mihai Vasilescu, directorul societății Edilul C.G.A S.A.