prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Lampadare, veioze sau aplice de perete, care sunt corpurile luminoase potrivite pentru dormitorul tău?

Dormitorul este camera în care petreci cel mai mult timp după lăsarea întunericului şi, prin urmare, iluminarea adecvată a acestui loc este esenţială pentru a obţine un spaţiu confortabil şi plăcut.

Şi, dacă te întrebi care sunt corpurile de iluminat potrivite pentru dormitor, să ştii că ai putea să le iei în considerare pe toate – lampadare, veioze, lustre sau aplice de perete. Totul este să reuşeşti să obţii toate tipurile de iluminare necesare într-un dormitor.

Iluminarea ambientală

Lumina ambientală adecvată include iluminarea naturală care se realizează prin ferestre şi luminatoare, dar şi iluminarea artificială. Construieşte iluminarea ambientală oferind o cantitate decenta de lumină pentru a-ţi putea desfăşura activităţile generale, dar şi pentru a obţine un ambient plăcut. 

În ceea ce priveşte iluminarea artificială dintr-un dormitor, lumina ambientală se obţine cel mai bine folosind corpurile de iluminat de tavan, cum ar fi lustrele sau candelabrele, dar şi prin luminile portabile cum ar fi lampadarele. 

Luminile funcţionale

Dacă îţi doreşti ca în dormitor să desfăşori activităţi care necesită mai multă concentrare şi lumină adecvată, cum ar fi cititul, lucrul manual sau aplicarea machiajului, ia în considerare utilizarea luminilor funcţionale sau de lucru. Iluminarea focalizată a zonelor funcţionale – pat, măsuţe de toaletă, fotoliu pentru citit – se poate realiza cu veioze de noptieră, aplice de perete, lumini de lucru montate în tăblia patului, corpuri de iluminat suspendate şi orice alte surse de luminare direcţionala plasată în zona de lucru. 

Iluminarea cu accent

Iluminarea cu accent are menirea de a evidenţia anumite caracteristici sau opere de artă. Pentru dormitor, iluminarea cu accent poate acţiona ca o versiune redusă a iluminării ambientale, contribuind la crearea unei atmosfere cât mai plăcută şi confortabilă. Utilizarea corpurilor de iluminat încastrate în dormitor, a aplicelor de perete, a veiozelor sau a altor corpuri de iluminat sunt câteva modalităţi prin care se poate încorpora această caracteristică a designului luminii în dormitorul tău. 

Variatoarele de lumină

Când vine vorba despre iluminarea adecvată a unui dormitor, variatoarele de lumină devin foarte importante. Acestea oferă facilitatea de a utiliza aceleaşi surse de iluminare pentru a comuta de la iluminarea puternică la cea discretă necesară relaxării. 

Variatoarele de lumină nu numai că joacă un rol important în designul general, dar permit şi adăugarea unei dimensiuni suplimentare atmosferei din cameră, fiind multifuncţionale. Între iluminarea redusă şi cea puternică, un variator de lumina poate satisface toate nevoile de iluminare. Deoarece sunt uşor de instalat şi se poate folosi orice tip de bec, variatoarele de lumină transforma orice corp de iluminat într-unul multifuncţional. 

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs