Lereștiul, singura localitate din țară care are propriul film despre tradiții și obiceiuri locale!

43

Lereștiul, singura localitate din țară care are propriul film despre tradiții și obiceiuri locale! Filmul are 60 de minute și este produs de Elisabeta Bostan în colaborare cu fiica sa care a fost regizorul și scenaristul filmului de lung metraj. Cel care a însuflețit acest film – Ajunul Sărbătorilor în Lerești – cu idei și participare a fost preotul Alexandru Pahonțu cel care se ocupă și de viața culturală a localității.

Regizor, scenarist, producător, Elisabeta Bostan este una dintre emblemele filmului românesc pentru copii şi mentorul câtorva zeci de generaţii de regizori români. A ales Lereștiul și Muscelul pentru autenticitatea și frumusețea locurilor, a tradițiilor și a oamenilor, aici luând ființă și primul club de film dedicat copiilor, idee cuprinsă și în cadrul proiectului ”Respect pentru Valorile Naționale”.

,,Am stat de multe ori să mă întreb, ce mă leagă atât de mult de Lerești. Nu am găsit răspuns. Dar, poate Dumnezeu mi-a vorbit prin forța pe care mi-a dat-o de a duce acest film la final. Ajunul Sărbătorilor în Lerești, ce poate fi mai frumos pentru o localitate plină de obiceuri și tradiții care se mai păstrează și în zilele noastre. Reușita filmului am simțit-o prin aplauzele dumneavoastră. Îmi doresc ca acest film să vă fie de folos, pentru că meritați”, a declarat Elisabeta Bostan la lansarea filmului ce a avut loc la Ateneul ,,Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu”.

Cu această premieră, Lereștiul a devenit capitala culturală a Muscelului, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, prezent la eveniment. Regizorul Elisabeta Bostan a promovat cinematografia românească la nivel mondial, poate și acest film va face înconjurul lumii, spun specialiștii.

,,Emoții am avut de la prima discuție cu domna Bostan despre film. Suntem binecuvântați de Dumnezeu. Suntem unici la nivelul țării pentru că avem un film românesc. Vreau să fiți de acord, domna filmului românesc ca primăria și Consiliu Local să vă acorde titlul de Cetățean de Onoare iar distincția va fi înmânată în cadrul Festivalului de Film CineSat”, a declarat primarul Lereștiului, Marian Toader.