Liberalii interesați de problemele cu care se confruntă jurnaliștii argeșeni

Liberalii interesați de problemele cu care se confruntă jurnaliștii argeșeni. Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, PNL Argeș a organizat o dezbatere pe tema “Presa în zilele noastre”, care a avut loc la Centrul de Afaceri Forum din Pitești, la care au luat parte președintele partidului, Ludovic Orban, europarlamentarul Sigfried Mureșan, vicepreședintele PNL Vlad Nistor, președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica precum și simpli membri de partid alături de, evident, sărbătoriții din mass media locale.

După o zi grea de campanie, Ludovic Orban și stafful său au vrut să afle care sunt problemele presei și de ce ar avea nevoie, europarlamentarul Sigfried Mureșan a vorbit despre un program Erasmus destinat stagiilor de practică ale jurnaliștilor și producțiilor din domeniul audiovizualului iar la final, a fost adus un foarte frumos tort tematic, evident, galben. Orban le-a mărturisit celor prezenți că a lucrat în trecut la un cotidian de partid mai bine de un an.

Distribuie prietenilor

“După părerea mea libertatea presei este într-un pericol uriaș în România. Din cauza faptului că sistemele de finanțare sunt de asemenea natură încât determină încălcarea libertății jurnalistului care este angajat”.

Independența presei în funcție de sursele de finanțare, dacă banii provin din publicitatea politică sau dacă banii vin din publicitate comercială, comportamentul omului politic, respectul față de această profesie…au fost câteva din temele despre care s-a discutat. ”Cu cît e societatea mai dezvoltată cu atât este media mai puternică, pentru că are mai multe resurse și un public mai educat”. “Nu cred în publicitatea politică”.

”Credem că media trebuie să fie cu adevărat liberă să își împlinească menirea în societate, să semnaleze orice derapaj”, au fost declarațiile de intenție ale lui Ludovic Orban, aflat în pauza dintre două itinerarii de campanie.