Limbajul codificat al traficanților de droguri de sărbători: ‘De Înviere mergem la denie’ / ‘Am dat un carton cu 100 de ouă’

DISTRIBUIȚI
parcare_taxa, sms, telefon_mobil

Procurorii și polițiștii antidrog au demarat operațiunea denumită Tornada. Au prins în acest fel indivizi care vindeau substanţe halucinogene în cluburile din Bucureşti, dar şi la petrecerile de pe litoral.

În cadrul operațiunii au capturat până acum 10 kilograme de cannabis, peste o jumătate de kilogram de cocaină, haşiş şi extazy care au ajuns în mâinile anchetatorilor.

Pentru a nu fi prinși traficanții foloseau un limbaj codificat.  Spuneau, de exemplu, mergem să ciocnim 3 ouă, ceea ce însemna că merg să vândă 3 grame. Sau “am dat un carton cu 100 de ouă” – adică au vândut 100 de grame. “De Înviere mergem la denie”, adică mergeau să livreze dozele, relatează stirileprotv.ro.

De sezonul de vară se pregătesc și polițiștii, nu doar traficanții. În vara aceasta vor cutreiera staţiunile cu aparatul drug test, similar etilotestului. Depistează în câteva minute orice consum de substanţe interzise.