Limbajul la copii! Semne de alarmă pentru părinți!

Vorbirea este un proces care se dezvolta progresiv la copii. Încă de mici, în diverse etape aceștia fac progrese simple, dar vizibile. Potrivit specialistilor, exista un interval de timp – de obicei intre 18 si 24 de luni- cand copilul ar trebui sa inceapa sa vorbeasca.

Etape de dezvoltare ale vorbitului pe luni

3-6 luni

Desi nu sunt capabili sa pronunte cuvinte intregi, ei incearca sa isi faca cunoscute dorintele in alte moduri. Incep sa scoata sunete, sa balbaie si sa priveasca in directia sunetului. Daca bebelusul tau nu este la fel de comunicativ in aceasta etapa ar trebui sa consulti medicul pediatru. Poate avea probleme cu auzul sau vederea.

12- 15 luni

Distribuie prietenilor

Potrivit Huff Post, copiii cu aceasta varsta ar trebui sa prezinte semne de comunicare timpurie. Ei ar trebui sa imite sunete si cuvinte pe care le aud, dar si sa inteleaga si sa urmeze indicatii pas cu pas.

Peste 2 ani

Desi multi copii pot spune aproximativ 20 de cuvinte in momentul cand au implinit un an jumatate, unii rostesc primul lor cuvant cu mult mai devreme. Expertii de la Kids Health spun ca, in jurul varstei de doi ani, majoritatea micutilor pot formula fraze scurte si simple. In plus, un copil ajuns la aceasta varsta ar trebui sa poate identifica obiecte comune in realitate si in imagini.

Ce faci daca micuțul tău are o întârziere de vorbire

Citeste-i cat mai mult, cel putin 30 de minute in fiecare zi. De asemenea, vorbeste-i si numeste toate lucrurile cu care intra in contact.