Lista rușinii la Termo Calor Confort! Afaceriști celebri, datori vânduți

DISTRIBUIȚI
bani pp

Zeci de afaceriști argeșeni preferă să își vadă de alte treburi și să nu plătească datoriile către Termo Calor. Din câte se pare, mulți dintre ei ar merge pe principiul că scoietatea nu le poate sista furnizarea de agent termic, astfel încât ajung să aibă datorii care depășesc 100.000 de lei. Printre numele grele ale mediului de afaceri argeșean putem aminti pe Nicolae Ivănescu, Gheorghe Văsâi, Florea Tolea sau tatăl social democratului Mario Păun.

Nicolae Ivănescu, locul 1 la datorii

Topul rușinii este condus de Nicolae Ivănescu. SC Turism Muntenia a înregistrat o datorie colosală la societatea care furnizează căldură în Pitești. Firma deținută de celebrul om de afaceri  înregistrat în ultimii ani datorii peste datorii, dar, potrivit topului debitorilor de la Termo Calor, Ivănescu are de dat 102.068,26 lei pentru căldură. Chiar dacă Turism Muntenia a intrat în insolvență, executorii vor veni și vor recupera suma într-un fel sau altul.

Defunctul post TV Alpha, îngropat în datorii la Termo Calor

În perioada anilor 2000, Alpha TV era unul dintre marile posturi TV din județul Argeș. În schimb, în ultimii ani a scăzut din ce în ce mai mult, până la punctul în care a ajuns un site-uleț pe care erau postate conferințele de presă ale Primăriei Pitești sau diverse manifestări organizate de Centrul Cultural Pitești. Lipsa de finanțări și implicit de încasări a făcut ca societatea să înregistreze datorii imense. Studioul TVC SRL are de dat numai la Termo Calor suma de 672.96,32 lei, bani ce vor fi recuperați cel mai probabil prin executare silită.

Centrul Medical Mipet, prea ocupat cu contestațiile

Centrul Medical Mipet a ajuns în atenția opiniei publice după ce aproape a adus la „sapă de lemn” Casa de Asigurări de Sănătate Argeș. Poate pentru faptul că au fost atât de ocupați să cheme în instanță CAS Argeș sau alte instituții, clinica medicală a înregistrat nu mai puțin de 66.317,81 lei datorii la Termo Calor Confort. Vă reamintim că în anul 2015, clinica medicală a câștigat un proces cu CAS Argeș, astfel încât a încasat de la această instituție frumoasa sumă de 390.000 lei.

Gigi Văsîi, „a uitat” să își plătească factura

Factura restantă la Termo Calor pare a fi cea mai mică problemă cu care se confruntă omul de afaceri Gheorghe Văsîi. După ce a fost „săltat” de polițiști în dosarul „Publitrans”, afaceristul a mai fost băgat după gratii în cursul anului trecut pentru evaziune fiscală. Problemele cu legea, dar și contractele bănoase pentru salubrizarea autostrăzilor par să îl fi făcut pe Văsîi să uite că beneficiază de un serviciu de la Termo Calor. Astfel, pentru S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A. lei, omul de afaceri are de dat 11.469 lei pentru căldură.

Alex Vlad