Liviu Dragnea, ‘făcut praf’ din Parlamentul European: ‘Nu se lasă, DISTRUGE o ţară ca să scape’

DISTRIBUIȚI
liviu dragnea1

Un nou atac deosebit de dur la adresa şefului PSD, Liviu Dragnea. De această dată, liderul Camerei Deputaţilor e desfiinţat direct din Parlamentul European de către europarlamentarul Monica Macovei care atenţionează. Dragnea ar face orice pentru a scăpa de problemele pe care le are cu justiţia.

„Români, fiți cu ochii pe Parlament: Dragnea nu se lasă, distruge o țară ca să scape!

 • Comisia Iordache-Altă întrebare se pregătește să stingă lumina pentru justiția din România. Modificările PSD&ALDE la Codurile penale sunt croite pe măsura lui Dragnea&Tăriceanu și a politicienilor cu dosare penale.

Propunerile PSD&ALDE de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, făcute publice de Comisia Iordache pentru a începe din 2 mai procedura de adoptare, sunt mult mai rele decât variantele din decembrie 2017. Au apărut modificări noi, făcute parcă doar pentru ca Dragnea să fie albit de primul dosar și să nu riște o eventuală condamnare. Cei care au scris amendamentele au stat în față cu acuzațiile care i se aduc liderului PSD în dosarele penale.

O modificare introduce o nouă cale de atac la o hotărâre judecătorească definitivă: dacă motivarea nu este semnată de judecătorul sau de toți judecătorii din complet, atunci poate fi atacată printr-o procedură specială. Vă amintiți că Liviu Dragnea a contestat în instanță că motivarea la decizia de condamnare la 2 ani închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului nu a fost semnată de toți judecătorii din complet? Dragnea a pierdut procesul, iar acum apare această propunere în Parlament.

O altă modificare rescrie infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat în favoarea infractorilor. Propunerea stabilește că “nu constituie grup infracțional organizat grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracțiuni și care nu are continuitate sau o structură determinată ori roluri prestabilite pentru membrii săi în cadrul grupului”.

Vă amintiți că, în noiembrie 2017, DNA comunica public că a început urmărirea penală față de Liviu Dragnea și pentru constituirea unui grup infracțional organizat? Acum apare propunerea de a-l scăpa de acuzații în Parlament. Alte modificări propuse de coaliția PSD&ALDE elimină infracțiunea de neglijență în serviciu și pe cea de mărturie mincinoasă (aici scapă Tăriceanu), interzic folosirea informațiilor obținute dintr-un computer care nu au legătură cu infracţiunea pentru care se efectuează urmărirea penală și a fost autorizată percheziția, iar interceptările și înregistrările care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în dosar și trebuie distruse.

Martorii mincinoși, din orice dosar, vor fi de neatins și vor putea influența sau chiar bloca aflarea adevărului de către judecători sau procurori. Asta este încurajare să se mintă, ca și cum suntem o țară de mincinoși și hoți. Ei sunt, dar nu noi. Și, dacă într-un calculator găsești filmarea unui omor, viol sau orice infracțiune, trebuie să distrugi proba, adică, de exemplu, să știi criminalul, dar să nu îl pedepsești niciodată.

Propunerile PSD&ALDE mai stabilesc că, în ceea ce privește confiscarea extinsă, nu vor mai putea fi confiscate bunurile dobândite înainte de 2012, iar pentru a se putea confisca chiar și așa ”decizia instanţei trebuie să se bazeze pe probe certe, dincolo de orice îndoială, din care să rezulte implicarea persoanei condamnate în activităţile infracţionale producătoare de bunuri şi bani”. Confiscarea de la terți se va putea face doar dacă persoana respectivă știa că scopul transferului de bunuri sau bani era evitarea confiscării. Toate aceste propuneri sunt contrare Directivei europene privind punerea sub sechestru și confiscarea extinsă, pe care România era obligată să o transpună încă din 2016.

PSD&ALDE s-au gândit la toate infracțiunile de care ei sunt acuzați sau judecați și modifică inclusiv articolul privind favorizarea făptuitorului, în sensul că nu constituie infracțiune emiterea, aprobarea sau adoptarea unor acte normative. Adică, dacă majoritatea PSD&ALDE din Parlament și/sau Guvernul vor aproba toate aceste modificări care, în mod evident, favorizează infractorii, nu vor putea fi trași la răspundere. Pe scurt: își fac legi ca să scape de justiție, își apără averile de confiscare și nu vor putea fi anchetați nici pentru asta. Tot ce mai au de făcut PSD&ALDE este să numească noile coduri penale cât mai aproape de adevăr: Codurile infractorilor Dragnea&Comp”, se anunţă într-un comunicat de prsă remis STIRIPESURSE.RO.