Liviu Dragnea, TRĂDAT de un lider important! Cere primarilor vot de susținere pentru Tudose președinte de partid

DISTRIBUIȚI

Surse guvernamentale au dezvăluit pentru bugetul.ro că joi, 4 ianuarie, mai mulți lideri PSD din teritoriu au fost la Guvern pentru a negocia cu premierul Mihai Tudose susținerea acestuia în fața actualului președinte al PSD, Liviu Dragnea.
Printre aceștia, senatorul Adrian Țuțuianu, liderul filialei Dâmbovița, care imediat a și trecut la acțiune. Vineri, el a fost prezent la o televiziune locală, unde a lansat un atac fără precedent la adresa lui Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că l-a eliminat din Ministerul Apărării Naționale pentru că era prea vizibil și prea bine pregătit pentru post.
Sâmbătă, Țuțuianu a convoncat o parte dintre primarii din județ pentru a le cere un vot de susținere pentru Mihai Tudose. Mai exact, pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea cu Mihai Tudose la conducerea partidului. Mai mulți primari au confirmat această întâlnire pentru bugetul.ro.
Duminică ar trebui să aibă loc întâlnirea cu restul primarilor pentru a li se cere același lucru. Însă nu este sigur că se va mai acționa conform planului pentru că sâmbătă seara, Liviu Dragnea l-a sunat pe Adrian Țuțuianu să-l întrebe care este motivul pentru care a convocat primarii PSD.
Potrivit unor surse, președintele PSD Dâmbovița ar fi fost luat prin surprindere și a încercat să ocolească răspunsul.
Țuțuianu nu este singurul care încearcă să obțină susținerea lui Tudose ca președinte de partid. În momentul de față este pusă la cale o întreagă strategie pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.
Lucrurile sunt însă destul de complicate întrucât liderii locali nu au chiar autoritate totală asupra membrilor din teritoriu. De exemplu în Dâmbovița, partidul este împărțit între Adrian Țuțuianu pe de o parte și Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean pe cealaltă parte. Cei doi sunt în conflict deschis, așadar lupta pentru supremația teritorială nu este chiar atât de simplă, mai ales că în ultima perioadă, membrii PSD Dâmbovița s-au plâns de maniera extrem de autoritară a lui Țuțuianu, care conduce cu mână de fier filiala.