Liviu Pleșoianu a ‘ÎNCOLȚIT-O’ pe Laura Codruța Kovesi: Cum a răspuns șefa DNA la întrebarea cea mai SENSIBILĂ

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost, marţi, la Bruxelles, la o dezbatere organizată de Parlamentul European. Tot acolo a fost și deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, unul dintre cei mai activi critici ai DNA și ai lui Kovesi.

În Comisia LIBE, Pleșoianu a ”încolțit-o” pe Kovesi și i-a adresat cea mai sensibilă întrebare. Însă, răspunsul lui Kovesi nu a fost cel așteptat.

Distribuie prietenilor

”Liviu Pleșoianu: Cealaltă întrebare e pentru doamna Kovesi. Ca membru al comisiei parlamentare de anchetă al alegerilor prezidenţiale din 2009 nu am reuşit să vă conving să veniţi la Parlament. M-am deplasat şi în faţa DNA. Nu ştiam ce să mai fac. Nici deciziile CCR care spun clar că aveţi obligaţia de a vă prezenta în faţa unei comisii de anchetă, pe baza principiului cooperării loiale dintre instituţii, nici CCR nu a reuşit să vă convingă. Aşa că… Eu vreau să vă mulţumesc că în sfârşit mă aflu în aceeaşi încăpere cu doamna Kovesi. Ca Procuroror General al României, ce aţi făcut în seara alegerilor prezidenţiale acasă la un om politic, alături de alţi oameni politici şi alături de şeful SRI? De ce, în 2014, aţi minţit poporul român când aţi spus că niciodată nu v-aţi întâlnit cu politicieni în timpul dvs. liber?

Laura Codruța Kovesi: În România, procurorii sunt independenţi şi în tot ceea ce am făcut am respectat legea şi codul deontologic al magistraţilor”, a fost schimbul de replici dintre cei doi.