Localnicii din Dâmbovicioara terorizați de animalele sălbatice!

69

În urmă cu un an, după o lungă durată de evaluări efectuate de Ministerul Turismului şi specialişti de la Bruxelles şi după decenii de încercări, comuna argeşeană Dâmbovicioara a primit statut de staţiune turistică de interes naţional.

Acest lucru s-a păstrat și în prezent. Chiar dacă nu au fost atrași turiști în număr mare, localnicii din Dâmbovicioara nu duc lipsă de animale sălbatice. Este comuna cea mai bogată, cum spune primarul Dumitru Secăreanu. În Dâmbovicioara sunt urși, lupi, șacali, mistreți și vipere.

Edilul localității a făcut numeroase adrese pe unde a putut mai bine, dar degeaba. Nimeni nu îi ascultă solitările. Localnicii se trezesc cu ursul în curte când le este lumea mai dragă. Nu mai pot ieși noaptea din curți, pentru că este un real pericol în această comună.

Animalele sălbatice lasă în urma lor și multe pagube. De curând o ursoaică cu pui și-a făcut apariția în zona Valea Rea, spre cheile Brusturetului, și a atacat animalele dintr-o gospodărie. Localnicii sunt rugați să ia măsuri de autoprotecție și să nu se expună la pericole, dar din păcate în România, legile protejează animalele sălbatice, nu omul!