Locuitorii din Bălilești își vor face buletinele la Mioveni! S-a renunțat la Câmpulung….

2

Comuna Bălileşti a făcut parte dintre cele 17 din Muscel aflate într-o relaţie de colaborare cu Câmpulungul, prin prisma Serviciului de Evidenţă a Persoanelor. Adică localităţile rurale contribuie la acoperirea costurilor serviciilor de eliberare a cărţilor de identitate, iar din martie, administraţiile de la comune sunt taxate cu 0,3 lei lunar pe cap de locuitor. Bălileşti figurează cu 4.053 de locuitori şi cu o sumă de 1.215,90 lei lunar, care trebuie să intre în contul Primăriei Câmpulung pentru prestaţiile oferite de Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor.

Edilul Victor Cătălin Turturică a cerut Consiliului Judeţean, pe 20 decembrie 2017, schimbarea arondării comunei Bălileşti pe linie de evidenţă a persoanelor de la SPCLEP Câmpulung la similarul de la Mioveni. Imediat cum s-a votat la Câmpulung mărirea tarifului, administraţia de la Bălileşti a urgentat mutarea. În acest fel, comuna musceleană s-a aliniat celor de pe Valea Argeşelului, Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, Ţiţeşti, care sunt arondate SPCLEP Mioveni, unde se oferă serviciile de eliberare a cărţilor de identitate gratuit. Pentru realizarea transferului, Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat o hotărâre, supusă în ședință, joi, 29 martie. La sfârșitul lunii mai au fost definitivate toate procedurile, iar administrația publică din Bălilești a făcut anunțul public:

,,Având în vedere definitivarea procedurilor legale de transfer a bazei de date privind Serviciul Public de Evidența Persoanelor de la Câmpulung la Mioveni, vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 01 iunie 2018, tot ceea ce ține de acest domeniu va fi gestionat la Mioveni (Bulevardul Dacia, bloc P2A).

Prin urmare, preschimbarea și eliberarea cărții de identitate sau a vizei de flotant, vor fi efectuate la Mioveni, ci nu la Câmpulung, așa cum se întâmpla până acum”, se arată în comunicatul instituției publice.