Lovitură DEVASTATOARE pentru Sebastian Ghiță: Actele de extrădare, pe masa judecătorilor sârbi

DISTRIBUIȚI

Actele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță au ajuns pe masa judecătorilor sârbi. Înalta Curte din Serbia a confirmat pentru Antena 3 că actele au ajuns, iar magistrații urmează să le analizeze și să se pronunțe.

La sfârșitul lunii martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunța că partea română şi-a îndeplinit obligaţiile şi a transmis toate informaţiile solicitate în dosarul de extrădare a lui Sebastian Ghiţă din Serbia.

 ”Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile de transfer a tuturor documentelor necesare şi a celor suplimentare solicitate. Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele de judecată din România nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia”, declara Tudorel Toader.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă – reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv – a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here