Lovitură DEVASTATOARE pentru Sebastian Ghiță: Actele de extrădare, pe masa judecătorilor sârbi

Actele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță au ajuns pe masa judecătorilor sârbi. Înalta Curte din Serbia a confirmat pentru Antena 3 că actele au ajuns, iar magistrații urmează să le analizeze și să se pronunțe.

La sfârșitul lunii martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunța că partea română şi-a îndeplinit obligaţiile şi a transmis toate informaţiile solicitate în dosarul de extrădare a lui Sebastian Ghiţă din Serbia.

 ”Partea română şi-a îndeplinit obligaţiile de transfer a tuturor documentelor necesare şi a celor suplimentare solicitate. Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele de judecată din România nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia”, declara Tudorel Toader.

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă – reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv – a fost eliberat în 26 mai pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.