Lovitură în dosarul HexiPharma. Rezultate NEAŞTEPTATE după testele comandate de firma lui Condrea

DISTRIBUIȚI
hexi pharma

Lovitură, după ce dosarul Hexi a devenit public: cinci laboratoare demonstrează că dezinfectanții erau falsificați și ineficienți. Mai mult, au picat chiar și testele de la laboratorul lui Dan Condrea, fostul patron al firmei, potrivit tolo.ro.

Procurorii au comandat analize de compoziție la ICECHIM și de eficiență la Cantacuzino și la Chemila, laborator acreditat internațional din Cehia. La rândul ei, Hexi Pharma a comandat analize de eficiență la laboratorul italian din rețeaua Eurofins și la Unilab, laboratorul deținut în secret de Dan Condrea, patronul Hexi.

Când procurorii au intrat în posesia tuturor acestor teste, aflate la dosar, lucrurile s-au lămurit. Indiferent în ce țară s-au făcut analizele și la comanda cui, rezultatele intersectate arată că dezinfectanții erau ineficienți. Chiar și laboratorul de casă al Hexi Pharma, Unilab, n-a mai putut minți, scrie sursa amintită.

De 25-30 de ori era mai scăzută rata infecțiilor nosocomiale, fals raportată în România, față de media europeană, scrie în dosar. Dosarul a devenit public la Judecătoria Sectorului 5 din București, unde primul termen de judecată va fi pe 11 ianuarie 2018.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit pe 22 mai 2016, într-un accident rutier în judeţul Ilfov. Condrea se afla într-o maşină ce avea sigla firmei pe care o conducea. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut salva viaţa şoferului.

Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.