Lovitură fără precedent pentru Dacia: Decizia RADICALĂ a celor de la Renault

DISTRIBUIȚI

Lovitură fără precedent încasată de uzina Dacia din Piteşti. Cei de la Renault au luat o decizie radicală în privinţa producţiei Duster. Astfel, 5% din producţia totală a uzinei de la Mioveni este practic “pusă pe butuci”.

Cum s-a ajuns la o asemenea hotărâre? Francezii nu mai vor să producă Duster cu transmisie automată deoarece consumul de motorină este prea mare şi maşina devine neperformantă din punct de vedere al costului. Acest tip de maşină reprezenta 5% din producţia totală a uzinei de la Mioveni.

„Incepand din luna septembrie 2018, Dacia se va conforma noului protocol de omologare WLTP (Worldwide harmonized light vehicles test procedure), iar oferta comerciala va fi adaptata noii proceduri mondiale. Pentru moment, versiunile Duster EDC nu sunt prevazute pentru a fi comercializate, tinand cont de aceasta noua reglementare”, au spus reprezentantii Dacia.

WLTP, noua normă care dă emoţii industriei auto, este noua procedură de testare a vehiculelor la nivel mondial. Rolul acesteia este de a asigura informaţii mai apropiate de realitate cu privire la consum, făcând uz de parametri mult mai dinamici. Noua procedură include echipamentele standard cât şi echipamentele opţionale disponibile în automobil.

Cutia automată era una dintre cele mai aşteptate şi dorite dotări din gama Dacia. Dacă pe modelele Logan şi Sandero Grupul Renault a optat pentru o cutie robotizată, adică una manuală care nu are pedală de ambreiaj şi vitezele sunt schimbate automat, pentru Duster compania franceză a optat pentru soluţia „premium”, de a echipa maşina cu o transmisie de ultimă oră, cu dublu ambreiaj.