prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Lovitură pentru patronii de păcănele! Anunțul premierului Ciolacu!

Lovitură pentru patronii de păcănele! Anunțul premierului Ciolacu!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că există o propunere legislativă în Parlament care, după ce va fi adoptată, va interzice jocurile de noroc de tip păcănele. Concret, premierul României propune eliminarea jocurilor de noroc din toate orașele.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! ȘOFERUL UNUI AUTOBUZ PLIN CU CĂLĂTORI-MORT LA VOLAN!

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa.”, a anunțat Marcel Ciolacu, premierul României.

Potrivit proiectului, sălile de jocuri de noroc vor putea fi amplasate „la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului București” și nu trebuie să fie „la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ”.

În cadrul proiectului este specificat, în privința amplasării, faptul că „spațiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureșți, astfel cum este prevăzută la art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.

De asemenea, „spațiul propus nu este situat la mai puțîn de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora;se interzice desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, stații ale mijloacelor de transport în comun etc.)”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs