prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Lucrările la Tronsonul 1 al drumului expres Pitești – Craiova întârziate din cauza constructorului italian! Ce spune premierul Ciucă?

Lucrările la Tronsonul 1 al drumului expres Pitești – Craiova sunt în întârziere, iar lotul nu va fi dat în folosință la finalul acestui an a adeclarat premierul Nicolae Ciucă după o vizită pe șantierul investiției. Constructorul italian Tirrena Scavi a realizat numai 50% din lotul de 17 kilometri, iar acum riscă rezilierea contractului. Pe Tronsonul 2 al acestui obiectiv lucrează o firmă românească, Spedition UMB, care, nu doar că s-a încadrat în termene, dar a lucrat ireproșabil devasând termenele contractuale cu săptămâni bune.

„Sunt probleme pe care constructorul trebuie să le rezolve din punct de vedere al finanțării. Din graficul lucrărilor putem să ne dăm seama că nu vor fi finalizate la finele anului, așa cum e în contract”, a spus Ciucă, aflat pe șantier.

Sorin Grindeanu: „I-am atras atenția constructorului italian să recupereze timpul pierdut!”

Ministrul Sorin Grindeanu a amenințat în repetate rânduri constructorul italian Tirrena Scavi cu rezilierea contractului, firma italiană având întârzieri și la alte lucrări, respectiv Pasajul Cernica de pe Centura București și Centura Timișoara Sud.

„Termenele de execuție sunt deja depășite la Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, iar mobilizarea lasă de dorit. I-am atras atenția constructorului italian că trebuia, încă de IERI să recupereze timpul pierdut! Termenul de finalizare al contractului este sfârșitul anului, iar constructorul a ajuns la doar 45% progres fizic! I-am atenționat că am schimbat cadrul legislativ și, în cazul unei rezilieri, putem să reluăm mult mai rapid proiectele cu alți constructori. Nu îmi doresc să se ajungă la rezilierea contractului, însă vreau ca toți constructorii să își respecte prevederile contractuale”, a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în luna mai.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs