Ludovic Orban intră în pâine – prima zi de muncă la Palatul Victoria! Cu cine a venit însoțit premierul

Premierul Ludovic Orban a ajuns marți dimineață la Palatul Victoria, fiind însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, anunță Antena3.

Guvernul Orban va avea a doua reuniune a Cabinetului. Klaus Iohannis va participa la preluarea mandatului unor miniștri.

La prima ședință informală de luni seara a Guvernului Orban, care a durat în jur de două ore, au fost discuții despre programul de marți al noului Executiv, în special despre programul pe care Klaus Iohannis și Ludovic Orban urmează să îl aibă împreună.

Astfel, șeful statului, alături de Ludovic Orban, ar urma să participe la preluarea mandatului ministrului de Externe Bogdan Aurescu, de la ora 11.00, al ministrului Apărării Nicolae Ciucă, de la ora 11.45, al ministrului de Interne Marcel Vela, de la ora 12.30 și a ministrului Justiției Cătălin Predoiu, de la ora 13.15, au precizat sursele citate.

La ședința informală de luni a Guvernului Orban au fost discuții și despre prioritățile Executivului.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în debutul ședinței informale de luni, că președintele Klaus Iohannis este invitat și la următoarea ședință a Executivului.

La rândul său, șeful statului a transmis noului premier și miniștrilor că deși noul Executiv va avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic și de succes”.

Guvernul Orban, care are 16 miniștri, un vicepremier și un prim-ministru, a primit luni votul de învestitură în Parlament, iar în aceeași seară echipa Cabinetului Orban a depus jurământul la Cotroceni.