MAE: 2 cetăţeni români au murit şi alţi 14 sunt răniţi, în urma accidentului de microbuz din Turcia

DISTRIBUIȚI
accident, turcia, romani, microbuz, morti

MAE informează într-un comunicat de presă remis realitatea.net, că în urma accidentului de mircrobuz produs în Turcia, în care se aflau 16 turiști de cetățenie română, doi dintre ei au murit, iar 14 sunt răniţi.

Redăm, în continuare, comunicatul:

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la data de 14 martie 2016, a avut loc în Turcia un accident de microbuz în care se aflau 16 turiști de cetățenie română, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki.

Potrivit informaţiilor obţinute până în acest moment, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, doi cetățeni români au decedat, iar alți 14 au fost transportați la două spitale din apropiere, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru a verifica situaţia acestora şi a menţine contactul cu medicii curanţi. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetăţenii români pentru acordarea asistenţei necesare. În acelaşi timp, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români. În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar. Ambasada României la Ankara păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile turce competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here