Mai mulți bani pentru programul Rabla! Cu cât se majorează prima de casare?

Mai mulți bani pentru programul Rabla! Cu cât se majorează prima de casare? Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat recent că vor creşte primele de casare pentru programul Rabla 2023.Concret, prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15% în 2023 şi, de asemenea, bugetul alocat programului destinat achiziţiei de maşini electrice va fi majorat pentru acest an.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! MOTIVELE PENTRU CARE CIOACĂ A RĂMAS ÎN ÎNCHISOARE!

„În cadrul Programului „Rabla clasic”, care oferă acel bonus pentru casarea maşinilor vechi şi posibilitatea de cumpărare de maşini clasice, cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creştere cu 15% a primei de casare, aşa cum şi dumneavoastră aţi discutat la ‘Dacia’, cu ocazia vizitei pe care aţi efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023.”, a explicat recent Tanczos Barna.

De asemenea, ministrul a precizat că va fi crescut bugetul pentru achiziţia de maşini electrice.

„A crescut numărul de maşini noi înmatriculate, a crescut exponenţial numărul de maşini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administraţia Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de maşini second-hand pentru prima dată după foarte mulţi ani. Deci, parcul auto din România se întinereşte şi am putea spune că la sfârşitul anului 2023 bifăm inclusiv obligaţia din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de maşini vechi din circulaţie. Cred că la sfârşitul anului 2023 deja ţinta pentru ’26 va fi atinsă.”, a mai anunțat ministrul Mediului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.