Manu s-a pus pe scris! Şi-a lansat „memoriile” de preşedinte!

54
dan manu

Preşedintele CJ Argeş s-a apucat de scris romane. Şi nu beletristică, memorii frate! E raportul de activitate din momentul în care a preluat şefia judeţului şi până la 31 decembrie.

Faţă de precedesori, Dan Manu a stat şi a butonat peste 400 de pagini în care se laudă cum a contribuit la bunăastrarea Argeşului (care bunăstare? Nici noi nu ştim) sau la evenimentele culturale pe care le-a promovat timp de un an şi jumătate.

Ei bine, răsfoind prin cele 418 pagini ale raportului (nici Mircea Eliade sau Liviu Rebreanu nu ar fi scos atât) mi-au sărit în ochi investiţiile aduse la Spitalul Judeţean Argeş. Probabil s-a făcut… pe hârtie sau chiar s-au mai adus două, trei echipamente. Realitatea însă bate memoriile lui Manu, iar argeşenii iau calea spitalelor din Capitală, susţinând de multe că ori că la Judeţean „intri pe picioare şi ieşi cu ele înainte”. Dar asta nu a fost niciodată o problemă pentru CJ Argeş… cum nu au fost nici bebeluşii care au murit în timpul mandatului lui Dan Manu fără ca nimeni să fie pedepsit cum trebuie. Lasă, merge o mustrare, o mutare… poate şi o gustărică. Aşa ca dresaj: face câţelul tumbe, îşi primeşte recompensa.

Un alt punct care mi-a atras atenţia a fost despre promovare. Chiar am devenit curios dacă preşedintele CJ a aştrernut în colile A4 promovarea aia cu flyere şi pliante cu Omul de Fier de la Vidraru, care e închis de mai bine de doi ani. Nu… cum ar fi putut? În raport sunt amintite evenimentele precum Gala 10, Sărbătorile Argeşului şi Muscelului s.am.d. (care au însemnat totuşi ceva pentru judeţ), dar gafele din străinătate ar mai fi dat bine… totuşi… e raport de (in)activitate.

Un punct foarte sensibil pentru conducerea CJ Argeş e transparenţa. În „Memoriile lui Dan Manu” ediţia 2016-2017, ne suprinde că au fost 148 de cereri pe Legea la libera informaţie. Aşa, şi cu restul la care nu s-au dat răspunsuri? Bineînţeles, acelea intră la categoria „şi altele” şi nu se mai contorizează.

Despre raportul de activitate al preşedintelui aş putea să scriu până fac riduri pe faţă şi mi se albeşte părul. Un singur lucru, totuşi, nu l-am găsit. Vizitele de la Rucăr sau din alte centre din subordinea CJ unde Manu se poza printre verze, cu mâna la falcă (probabil îşi facea ideile pentru memorii) şi dădea indicaţii care nu au fost respectate nici până în ziua de astări.

Pentru volumul II de memorii, îl sfătuim pe preşedintele CJ să facă şi un rezumat. Sau dacă mai are inspiraţie să dea din butoate atât de mult încât să întreacă opere celebre precum Moromeţii, Ion sau chiar Game of Thrones să depăşească o mie de pagini. Atunci sigur şi cei mai curioşi argeşeni nu vor mai citi raportul!