prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mari Pană, șefa APIA Argeș, cerere surpriză în procesul în care este inculpată! Ce a solicitat judecătorilor?

Mariana Turcescu (fostă Pană), directorul suspendat al APIA Argeș și Anamaria Alexandra Delureanu, director adjunct, au cerut ca procesul în care sunt acuzate de către procurorii DNA că au dezvăluit subiectele unui examen de promovare unei persoane, să fie judecat conform procedurii de drept comun. Mai exact, șefele APIA Argeș nu și-au recunoscut faptele de care sunt acuzate și au solicitat reaudierea martorilor din dosarul DNA, cerere care le-a fost acceptată de magistrații de la Tribunalul Argeș. De asemenea, cele două, sunt de acord să muncească în folosul comunității, în cazul în care vor fi găsite vinovate.

CITEȘTE ȘI: „UN INCIDENT INCREDIBIL DE TRAGIC ȘI SFÂȘIETOR!” TREI COPII GĂSIȚI FĂRĂ SUFLARE ÎN CASĂ!

Astfel, la termenul de astăzi, 20 februarie, primii trei martori au fost aduși în sala de judecată, unde au făcut declarații în fața judecătorilor.

„Ia act de faptul că de faptul că inculpatele Turcescu Mariana şi Delureanu Anamaria Alexandra nu doresc să urmeze procedura simplificată a recunoaşterii învinuirii, dorind să se judece conform procedurii de drept comun. Ia act de faptul că inculpatele Turcescu Mariana şi Delureanu Anamaria Alexandra sunt de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii, în cazul în care vor fi găsite vinovate şi se va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere sau amânarea aplicării pedepsei. Încuviinţează solicitarea inculpatelor Turcescu Mariana şi Delureanu Anamaria Alexandra, prin apărătorii aleşi, de readministrare a probelor testimoniale administrate în cursul urmăririi penale, şi dispune reaudierea celor 7 martori indicaţi în rechizitoriu, urmând ca la următorul termen de judecată să fie audiaţi primii 3 martori, respectiv numiţii D. B. D., D. A. V. şi D. P.. Amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 20.02.2024, ora 11:30, Sala nr. 1, pentru când: Inculpatele Turcescu Mariana şi Delureanu Anamaria Alexandra au termen în cunoştinţă, în conformitate cu dispoziţiile art. 353 alin. (2) C.pr.pen.. Se citează primii 3 martori indicaţi în rechizitoriu, respectiv numiţii D. B. D., D. A. V. şi D. P.., la adresele de domiciliu ale acestora. Pronunţată în şedinţa publică din data de 23.01.2024, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală” se arată în decizia instanței din data de 23 ianuarie.

Mari Pană acuzată de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii

Turcescu a fost acuzată inițial de acuzată de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Concret, în cursul lunii februarie 2021, Mariana Turcescu (fostă Pană), „beneficiind de ajutorul colegei sale, Delureanu Anamaria Alexandra (n.r. – director adjunct APIA Argeș), printr-un intermediar, ar fi remis lista cu subiectele propuse unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional debutant”, scos la concurs de instituția pe care o conduceau. Ca urmare, în luna martie 2021, persoana respectivă a câștigat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs