Marian Niță, dosar penal pentru delapidare, furt și abuz în serviciu

70
marian_nita, pitesti, dosar_penal, politia_arges

Un scandal de proporții a explodat, la început de sezon, la emisiunea „Acces direct” difuzată pe postul de televiziune Antena 1 și moderată de Simona Gherghe. Câteva persoane asistate (internate) la Centrul pentru Persoane cu Dizabilități din Buzoești, însoțite și de o parte dintre salariați, au fost prezente în emisiune pentru a face dezvăluiri despre relele tratamente pe care directorul Marian Niță le aplică persoanelor internate aici. În urma emisiunii au fost declanșate mai multe anchete la Centrul din Buzoești însă au ieșit la iveală și alte lucruri mai puțin știute: Marian Niță este cercetat penal într-un dosar aflat la Poliția Costești, în care este acuzat de abuz în serviciu, furt și delapidare.

Inițial au fost două cauze diferite

La Poliția Costești există în lucru două dosare penale pe numele lui Marian Niță, actualmente administrator al Centrului din Buzoeşti şi fost viceprimar al orașului Costești. Primul dintre ele a fost deschis în data de 24 aprilie 2015, pentru delapidare și abuz în serviciu, iar cel de al doilea datează din 25 iunie 2015 pentru furt și abuz în serviciu. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Argeș, cele două dosare au fost comasate iar la acest moment cauza se află încă în cercetare la Poliția din Costești. La formarea acestui dosar au contribuit mai multe plângeri depuse la poliție de angajații de la Centrul din Buzoiești, o parte dintre ele fiind redirecționate și de către Consiliul Județean Argeș întrucât sesizări și reclamații împotriva lui Marian Niță au fost trimise și aici. Pentru că dosarul se află încă în cercetare, nu au putu fi oferite mai multe detalii însă, din câte se aude, la mapă există multe probe aduse de reclamanţi împotriva lui Niţă, constând inclusiv în înregistrări video. 

La poliție există probe video

Revenind însă la emisiunea difuzată pe postul de televiziune Antena 1, vă spunem că acuzaţiile lansate de cei prezenţi în platou au fost înfiorătoare. După cum spuneam, câţiva angajaţi de aici, susţinuţi şi de un număr de persoane asistate, l-au acuzat pe Marian Niţă de rele tratamente. Iar acestea ar fi constat în interzicerea celor internaţi la Buzoeşti să ocupe dormitoarele noi, abia inaugurate, precum și obligarea de a fi tunși la piele sau impunere de restricții la duș. Pentru a proba acuzaţiile, cei prezenţi în emisiunea Simonei Gherghe au prezentat şi înregistrări video, înregistrări despre care Marian Niţă a declarat că sunt falsuri întrucât acuzaţiile aduse lui nu sunt fondate. Cu toate astea, chiar dacă lui Niţă i se acordă  prezumţia de nevinovăţie, la Centrul din Buzoeşti a fost prezentă o comisie trimisă de Consiliul Judeţean Argeş, pentru a ancheta situaţia. Mai mult decât atât, mandatul lui Marian Niţă expiră la data de 1 februarie, atunci când va fi organizat un concurs pentru ocuparea postului.