prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Mascații au stricat “distracția” unui client! Tinere obligate să se prostitueze în Pitești și Mioveni!

La data de 09.02.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, influențarea declarațiilor, șantaj în formă continuată și proxenetism.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, inculpații în baza unei înțelegeri prealabile, au recrutat două persoane vătămate prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției. În acest scop au transportat și adăpostit victimele în apartamente închiriate în regim hotelier situate atât în România (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), cât și în Germania și Elveția, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională.

În luna august 2023 inculpații au exercitat acte de constrîngere psihică asupra uneia dintre victime în scopul de a o determina să renunțe la intenția sesizării DIICOT cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.
Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, unul dintre inculpați a înlesnit unei femei practicarea prostituției, prin asigurarea transportului și cazării în diverse locații din România, Germania și Elveția, beneficiind de sumele de bani astfel obținute .
De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, același inculpat a constrâns, prin amenințări cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre victime, pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie.
Precizăm că ambii inculpați sunt recidiviști, fiind condamnați anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură.
În prezent, aceștia se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii DIICOT- Structura centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.
Ieri, în urma celor două percheziții efectuate, au fost găsite ambele persoane vătămate. Cu aceeași ocazie au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile precum și alte mijloace de probă.
În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertății din cadrul Tribunalului București, a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor centrale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
În cauză, organele judiciare au cooperat cu autoritățile de aplicare a legii din Germania și Elveția, prin intermediul Birourilor de Legătură ale Atașaților de Afaceri Interne la București.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs