Mascaţii, descinderi în forţă! Percheziţii la falsificatori de bani

DISTRIBUIȚI
indemnizatii, guvern, sporuri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în fals de monedă.

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul  Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în săvârșirea de fals de monedă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, membrii grupului ar fi achiziționat diverse bunuri de pe site-uri de anunțuri online, pe care ulterior le-ar fi achitat cu bancnote contrafăcute.

Prin activitatea infracțională, membrii grupării ar fi prejudiciat peste 15 persoane, cu sume totale de peste 10.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM și 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuți. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.