MC Oana Neagu : În momentul în care pornesc microfonul și încep să cânt, totul se schimbă. Pentru câteva ore uit de tot

78

Oana Neagu este un miracol, un exemplu și un izvor nesecat de bunădispoziție și feicire. Este un miracol pentru că, în urmă cu trei ani când a fost diagnosticată cu o tumoare foarte gravă nu și-a pierdut speranța și a demonstart că este o supraviețuitoare. Este un exemplu pentru ceilalți pentru că nu și-a pierdut zâmbetul, bucuria de a trăi și a cânta, bucuria de a-i face pe cei din jur să se simtă bine. Cântă de 11 ani și o face atât de bine și cu atât de multă pasiune, încât ai spune că a studiat cele mai grozave școli de profil. De fapt face totul din suflet, cu o capacitate de dăruire atât de mare încât tot timpul este chemată la evenimente pentru că este unică în a transforma o petrecere din una frumoasă într-una minunată.

De cand te ocupi cu organizarea de evenimente, si cum ai inceput?

Anul acesta s-au împlinit 11 ani de evenimente… peste 500 de evenimente  private . Chiar în luna iunie 2017 am sărbătorit evenimentul cu numărul 500. Acum 11 ani un amic m-a întrebat dacă nu aș vrea să țin un program de karaoke într-un local din oras… așa a început toată nebunia asta frumoasa… Ușor, ușor după câțiva ani de petreceri în PUB-uri am trecut către evenimentele private… Nu există sentiment mai plăcut și mai frumos, decât să vezi în juru-ți doar zâmbete, oameni care dansează și se distrează, iar mai apoi să realizezi că TU faci ca asta să fie posibil. Am crescut și am evoluat mult în toți acești ani, am întâlnit oameni minunați, cărora le-am organizat toate evenimentele de familie… nunți, botezuri, zile de nastere… Este minunat să primești un telefon la 3 ani după prima colaborare și de la capătul celălalt să auzi “Buna, ați fost la noi la nuntă acum 3 ani, vrem să vă întrebăm dacă puteți ajunge și la botez”…

Mulțumirea celor ce ne încredințează evenimentele lor este cea mai mare bucurie a sufletului meu!!!

Nu am școală de muzică, și nici nu mă consider solista… Eu sunt MC… fac ceea ce fac din pasiune… pasiune fără de care nimic nu ar fi posibil!

În toată nebunia asta suntem doi… Împreună cu Alin am reușit să creem momente și amintiri frumoase pentru cei ce ne solicita… avem prieteni atât în Pitești cât și în multe alte orașe din țara, și asta este cea mai mare răsplată!!! Dacă mă întrebi despre evenimente și care ar fi fost mai aparte pot să spun că nu există un eveniment mai special decât altul, fiecare are farmecul lui, fiecare este unic, și asta mă bucură fantastic. Nu există un tipar,  ar fi trist dacă ar fi așa.

 Știu că ai primit și o poreclă …  Care este secretul evenimentelor reușite?

M-au poreclit “Veselie”, “Fericire”, apoi am fost și “molipsitoare”… sunt doar două dintre diversele descrieri, și nu pot decât să mă bucur! Mă bucură enorm că oamenii mă percep asa…este adevărat că și eu sunt tristă uneori, sau dezamăgită sau supărată, ca orice om,  dar în momentul în care începe muzica și pornesc microfonul totul se schimbă. Pentru câteva ore uit de tot.  De fapt,  acesta este secretul.  Pentru mine, ceea ce fac este medicament. Deși sună ciudat, mă hrănesc cu voia bună a celor din jur, și așa trec toate !

 Apropo de medicament… cum ai trecut peste problema ta medicală de acum câțiva ani?

 Acum 3 ani când sănătatea mea a fost pusă sub semnul întrebării, oamenii au făcut scut în jurul meu și m-au ajutat să trec cu bine peste acel moment… Mi s-a spus atunci “sa nu îți pierzi sclipirea din privire și strălucirea zâmbetului, pentru că mai ai treabă pe aici…!!!”, și mă străduiesc cât pot de tare să mă țin de promisiune  De fiecare dată când obosesc sau îmi este greu, îmi amintesc acele cuvinte și zâmbesc. Zâmbesc și cânt, și dansez parcă mai tare! Au fost o mulțime de oameni alături de mine atunci… prieteni, cunostiinte, oameni pe care nu îi cunosc, oameni pe care i-am cunoscut atunci și am rămas buni prieteni. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare în parte, pentru că mi-au dat șansa de a face în continuare ce îmi place!

 Cum se împacă job-ul cu pasiunea?

Sunt două lucruri total separate și diferite. Îmi place ceea ce fac, și am avut onoarea să întâlnesc la Primăria Stefanesti, oameni minunați, oameni de la care învăț zilnic lucruri noi, oameni care mă “obliga” să evoluez profesional în fiecare zi!Sunt mândră să fac parte dintr-un astfel de colectiv!

 Îți este greu să combini cele două lumi?

Nu este greu atâta timp cât ceea ce faci, faci din suflet și cu sufletul, nu este greu.   Este, de fapt, o provocare. O frumoasă provocare!

Cum te-ai caracteriza?

Offf! Să începem cu defectele…Sunt impulsivă, repezită, cum zice mama, am tendința uneori de a acționa la primul impuls, și mă grăbesc. Alteori sunt superficială și încăpățânată. Dacă vreau un lucru, îl vreau atunci, și au fost momente în care din această cauză nu am făcut tocmai cele mai bune alegeri. Calități? Nu stiu… Probabil că am și calități (râde)… asta. Contrar apartentelor, sunt o persoană serioasă și un bun profesionist spun eu. În meseria asta, dacă nu ești serios nu reziști.  Oamenii se bazează pe tine să le creezi un eveniment memorabil, și atunci responsabilitatea este foarte mare. Sunt o persoană asumată, recunosc atunci când greșesc, deși îmi este greu, pentru că orgoliul este mai puternic uneori! (râde). Îmi asum acțiunile, cuvintele, sentimentele… din păcate prea puțini oameni mai fac asta în zilele noastre. Sunt veselă și cred eu că este o calitate în zilele noastre.  Am spus-o și o repet. Seriozitatea este bună în cantități mici și în momente cheie.  Un psihic sănătos nu poate fi îngenunchiat ușor, iar râsul este cel mai bun medicament pentru minte și suflet… plus că atunci când râd și sunt veseli, oamenii sunt mai frumoși!

Lucrezi, organizezi evenimente, te implici în proiecte caritabile, răspunzi prezent atunci când ești solicitata… Astea sunt chestiuni publice… Cum combini toate astea cu viață personală?

Viața mea personală, este întradevăr personală.  Există cumva un echilibru între cele două.  Încerc cât pot de mult să nu îmi neglijez familia, prietenii, pentru că nimeni nu poate trăi singur, iar eu sunt dependentă de oameni.

Este adevărat că timpul se comprimă parcă din ce în ce mai tare odată cu trecerea anilor, dar asta nu este o problemă, încă. Cu toții mai obosim din când în când, dar încă mai avem treabă pe aici, drept pentru care a reduce viteză nu este o opțiune, mergem doar înainte la viteză maximă!

Ești speeker moţivațional pentru tineri… ai participat la mai multe conferinţe… spune-ne  care este cel mai des sfat pe care îi dai tinerilor aflați la început de drum…

Cred cu tărie în puterea voinței, și în visul fiecăruia de a deveni ceva, orice… Le spun să continue să viseze, și să zâmbească.  Sunt singurele lucruri care încă nu s-au impozitat.  Am încercat să le insuflu ideea de auto protective, și să nu își compromită propria persoană, pentru că, în definitive, este tot ce avem, și îmi închei de fiecare data “pledoaria” cu un citat din Corneliu Coposu: “Negociem orice, dar nu negociem principii”.

Cum poți fi contactată?

Simplu! Pe facebook-ul personal Oana Neagu sau pe cel al trupei NRG Events- Sound& DJ. Sunt flexibilă și interacționez foarte ușor cu oamenii. Nu am aere de vedetă. Îmi place să înveselesc oamenii și să mă bucur de bucuria lor.