Medic renumit, avertisment dur: ”Suntem într-un moment critic, trebuie să luptăm pentru viața noastră”

0

Foarte mulți medici de renume ai ieșit în ultima perioadă, cu reacții dure. Asta după creșterea alarmantă a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Recent, managerul Instuitutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a făcut o afirmație dură. Aceasta spune că trebuie să conștientizăm situația critică în care ne aflăm și să stăm acasă, să ieșim doar când trebuie să mergem la serviciu.

,,Pentru următorii doi ani, în care ne vom lupta cu această pandemie, soluţia este respectarea regulilor. Nici într-un caz lockdown, care pe termen lung nu ajută”, a precizat medicul într-o emisiune televizată.

Distribuie prietenilor

„Activitatea medicală și suprasolicitarea pe care o resimțim e maximă, pentru că numărul de pacienți care ajung cu nevoie de asistență medicală severă și critică infectați cu COVID e mare. Fără să ne mobilizăm toți, să aplicăm regulile pe care le cunoștem deja, nu vom reuși să trecem peste aceste momente. Trebuie să înțelegem că normalitatea acestei perioade e alta, că reorganizarea vieții noastre trebuie să fie prioritară, pentru că o facem pentru restul vieții noastre. Nu putem altfel, suntem într-un moment critic, de război, trebuie să luptăm pentru viața noastră.

Vedem în jurul nostru că lumea nu înțelege momentul în care ne aflăm, în marea majoritate oamenii au înțeles că e nevoie să purtăm masca, să respectăm distanțarea, însă până nu vom înțelege toți – și asta nu trebuie să fie o condiție impusă, trebuie să fie o condiție asumată ca să fie eficientă în timp”, a adăugat Mahler.