Medici revoltați pe o decizie a DSP. ” Ni se cer lucruri imposibile”

46
cresteri_salariale, mediic, banicioiu, ponta

Toţi managerii de spitale din Capitală analizează solicitarea primită recent din partea DSP în care scrie că trebuie să existe circuite separate pentru pacienţii cu Covid 19. Reorganizarea însă nu se poate face peste noapte și nu este deloc ușor de realizat acest lucru, susțin foarte mulți medici.

Președintele Colegiului Medicilor București, Gheorhe Borcean, crede că cea mai mare problemă a spitalelor în momentul de față este „în rezolvarea şi conştientizarea pericolului epidemiologic dacă nu sunt respectate normele şi dacă nu sunt alcătuite bine circuitele de funcţionare a acelor spitale, şi lucrul ăsta se va întâmpla, împreună cu epidemiologii, cu medicii infecţionişti care vor zice uite, aici se va trage o uşă de termopan, dincolo va fi acces pe scara aia şi nu pe cealaltă, aici va fi camera de îmbrăcare, dincolo de decontaminare, acolo mijloacele celelalte”, informează Mediafax.

Medicul Florin Bica de la Spitalul Bagdasar Arseni, de exemplu, susține că unitatea sanitară este monobloc, iar reorganizarea circuitelor nu este simplă deloc.

„Spitalul va încerca să satisfacă solicitarea, dar să nu uităm următorul lucru, că noi suntem spital de urgenţă. În momentul de faţă sunt 236 de pacienţi internaţi cu o patologie variată, ortopedică, chirirgicală, cardiologică, neuro-chirurgicală, iar capacitatea noastră de internare este oricum redusă din cauza zonelor de izolare pe care le avem şi care respectă condiţiile legale actuale. Asta se analizează în momentul de faţă, soluţiile cele mai bune astfel încât să nu împietăm şi tratamentul bolnavilor care au nevoie urgentă de tratament coerent, dar să şi putem face faţă”, spune dr. Florin Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală.

Și managerii altor spitale din Capitală dar și din țară au aceeași părere, spunând că acest lucru este greu de realizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here